Grupul „Diaspora pentru Romania” sustine ca a cerut pe 12 noiembrie aviz de la Primaria Capitalei pentru organizarea „Mitingului Diasporei” pentru data de 10 august 2019, pentru a evita situatia creata la manifestarea din vara acestui an, cand initial adunarea publica a fost refuzata, apoi a primit aprobare cu doua zile inainte.

De aceasta data, reprezentantii ONG-ului sustin ca Primaria a comis un abuz, deoarece nu a raspuns in 48 de zile de la data depunerii notificarii, desi legea prevede un termen de 30 de zile.

„Am depus o cerere de chemare in judecata a Primarului General al Municipiului Bucuresti, la Tribunalul Municipiului Bucuresti pentru neîndeplinirea prerogativelor prevazute de art. 4, art. 8 alin. (1) si art. 15 lit. d din Legea nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice”, arata Tommy Tomescu, organizator principal si persoana responsabila cu conducerea adunarii publice „Mitingul Diasporei”.
Reprezentantul „Diaspora pentru Romania” arata ca Primaria Municipiului Bucuresti refuza sa asigure premisele implementarii masurilor logistice necesare, astfel încat evenimentul sa întruneasca conditiile cerute pentru desfasurarea pasnica a adunarii si securitatea participantilor.

Noul prefect al Capitalei...
Citeste si: Cine este noul prefect al Capitalei?