Federatia Romanilor de Pretitudineni (FRP) se afla in centrul unor controverse, dupa ce, cu doar cateva zile inaintea protestului de pe 10 august a cerut anularea autorizatiei, obtinuta cu greu de la Primaria Municipiului Bucuresti.

FRP este o asociatie infiintata in urma cu o luna, la Bruxelles, care isi asumase organizarea mitingului Diasporei, programat pentru vineri si ceruse o autorizatie la Primaria Municipiului Bucuresti, autorizatie care le-a fost, in cele din urma, acordata. Insa cu doar doua zile inaintea protestului, Emanuel Cioaca, presedintele Federatiei Romanilor de Pretutindeni, a cerut anularea autorizatiei, pe motiv ca nu a primit nicio confirmare oficiala de la Primarie.

Declaratii in contradictoriu intre FRP si PMB

Reprezentantii PMB atrag insa atentia ca mitingul a fost aprobat, gasind si solutia pentru siguranta participantilor, avand in vedere ca organizatorul a spus ca vor fi un milion de oameni in Piata Victoriei, prin extinderea spatiului destinat protestului, si a dat publicitatii protocolul pentru miting, scrie Digi24.

Pe fondul acestor contradictii in declaratii, au aparut si voci care sustin ca Federatia Romanilor de Pretutindeni este o asociatie infiintata in urma cu o luna strict cu scopul de a deturna mitingul Diasporei si de a-i descuraja pe oameni sa mai participe la protest, de teama ca acesta nu ar fi autorizat.

Moise Guran si Lucian Mandruta acuza Federatia de manipulare

„Manipulare ordinara! Federatia care zice ca nu mai participa la mitingul din 10 august e infiintata acum o luna, probabil fix pentru a crea acest fake news. Ea practic nu exista si nu are oricum nicio legatura cu mitingul diasporei. Da' stiu ca-s speriati rau pesedistii!”, a scris jurnalistul Moise Guran.

„Organizatorul protestului din Bucuresti de pe 10 s-a dovedit pana la urma un om prea ocupat pentru amploarea pe care pare sa o ia evenimentul. Asta sau ii e frica. Sau a fost de la inceput infiltrat ca sa il strice. Pretextul ca nu a primit protocolul e subtire.

Eu am experienta in organizarea de evenimente in Bucuresti si stiu ca e de bun simt sa te duci la sedinta cu comisia, cat si sa iei protocolul. In cazul asta, cred primaria. Si am mari dubii in legatura cu demersul unui cetatean care nu a mai fost vizibil in spatiul public pana acum. Totul pare a fi un montaj pentru a determina oamenii sa nu mai vina”, scrie si jurnalistul Lucian Mindruta.

Emanuel Cioaca, presedintele Federatiei Romanilor de Pretutindeni, este un fost vicepresedinte al PSD Diaspora, care fondase in 2016 „Partidul Romanilor de Pretutindeni”. Partidul sau a fuzionat cu Partidul Romania Unita, condus de fostul deputat PSD Bogdan Diaconu.

Marti seara, Cioaca a explicat pentru Digi24 care este motivul pentru care a cerut primariei anularea autorizatiei pentru mitingul din 10 august:

"Am cerut anularea autorizatiei in data de 31 pentru ca nu am primit nicio confirmare de la Primaria Bucuresti, nu am primit nicio informare oficiala, niciun mail oficial. Acest miting s-a aprobat la televizor, a existat un comunicat de presa, dar noi nu am primit protocolul semnat si stampilat[...] Nu ne putem asuma organizarea acestui miting in lipsa unui protocol.[...] Vom participa ca persoane private, si eu voi participa".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri