Cea mai mare parte a sumei trebuie trimisa UE, respectiv circa 1,03 miliarde euro, iar restul catre Banca Mondiala, scrie Hotnews.ro.

Tara noastra mai are de rambursat peste 2 miliarde euro catre UE si Banca Mondiala. Este vorba despre pachetul contractat de la FMI, UE si Banca Mondiala, in suma de 19,95 miliarde euro.

Ultima plata a imprumutului din 2009 va fi in 2023, de 402,9 milioane euro.

In ceea ce priveste datoria Guvernului catre FMI, ultima plata a avut loc in 2015, cand a fost si varful de plata al intregului pachet.

AOAR: Inainte sa acceseze noi...
Citeste si: AOAR: Inainte sa acceseze noi imprumuturi, Finantele sa publice cum...

In anul 2009, Romania a luat un imprumut stand-by pe 24 de luni, in valoare de 12,95 miliarde de euro de la Fondul Monetar International, parte a unui pachet de sprijin de 19,95 miliarde acordat de FMI, UE si Banca Mondiala.

Din acest aranjament cu FMI au fost trase sapte din cele 8 transe prevazute, insumand 10,57 miliarde DST (aproximativ 11,9 miliarde euro). In ceea ce priveste cea de-a 8-a transa, aceasta a fost considerata, la solicitarea autoritatilor romane, ca fiind de tip preventiv si, in contextul evolutiilor macroeconomice favorabile, nu a fost trasa.