Iohannis i-a trimis doua scrisori lui Dancila in care ii explica de ce i-a respins ministrii propusi la Transporturi si Dezvoltare

Presedintele Klaus Iohannis, i-a transmis joi, doua scrisori prim-ministrului Vasilica-Viorica Dancila, in care o anunta oficial ca respinge propunerile de ministri la dezvoltare si la transporturi.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi premierului Viorica Dancila doua scrisori in care arata motivele pentru care au fost respinse propunerile de numire in functiile de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii regionale si administratiei publice si de ministru al Transporturilor. Dancila ii propusese pentru aceste functii pe Ilan Laufer si Olguta Vasilescu, iar apoi, dupa ce presedintele i-a respins, pe Mircea Draghici si din nou pe Olguta Vasilescu, pentru alt portofoliu.

In ceea ce o priveste pe Olguta Vasilescu, presedintele arata ca aceasta „nu are expertiza necesara gestionarii domeniului complex al transporturilor”, iar propunerea lui Ilan Laufer nu intruneste „conditiile prevazute de art. 105 din Constitutie si de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor pentru numirea in functia de membru al Guvernului”, scrie Digi24.

In cea de-a doua scrisoare, privind a doua propunere de ministri pentru cele doua portofolii, Transporturi si Dezvoltare, presedintele spune ca „in propunerile transmise nu exista vreo mentiune cu privire la indeplinirea conditiilor de legalitate, iar din documentatia transmisa nu rezulta indeplinirea conditiilor prevazute de art. 105 din Constitutie si de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor pentru numirea in functia de membru al Guvernului”.

Scrisorile transmise de presedintele Iohannis premierului Dancila:

Stimata doamna Prim - ministru,

Citeste si:
Klaus Iohannis a contestat la CCR legea privind identitatea de gen
Klaus Iohannis a contestat la...

Prin adresa nr. 5/6608 din data de 19 noiembrie 2018, ati propus numirea domnului Harry-Ilan Laufer in functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, respectiv a doamnei Lia-Olguta Vasilescu in functia de ministru al transporturilor, ca urmare a propunerii de revocare din aceste functii a domnului Paul Stanescu, respectiv a domnului Lucian Sova.

In ceea ce priveste propunerea de numire a domnului Harry-Ilan Laufer in functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice constat ca din documentatia ce insoteste propunerea transmisa nu rezulta indeplinirea conditiilor prevazute de art. 105 din Constitutie si de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor pentru numirea in functia de membru al Guvernului.

In ceea ce priveste propunerea de numire a doamnei Lia-Olguta Vasilescu in functia de ministru al transporturilor, apreciez ca persoana nominalizata nu are expertiza necesara gestionarii domeniului complex al transporturilor.

Fata de aceste motive, in conformitate cu dispozitiile art. 85 alin. (2) din Constitutie si tinand seama de jurisprudenta Curtii Constitutionale, am decis sa resping propunerile de numire in functiile respective.

Citeste si:
Olguta Vasilescu acuza pe noul ministru de ceva ce...a facut ea
Olguta Vasilescu acuza pe...

Stimata doamna Prim - ministru,

Urmare adresei dumneavoastra nr. 5/6690 din data de 22 noiembrie 2018 precum si adreselor nr. 5/5864 si nr. 5/5865, ambele din data de 30 noiembrie 2018, prin care ati inaintat propunerea de numire in functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a doamnei Lia-Olguta Vasilescu, respectiv de numire in functia de ministru al transporturilor a domnului Mircea-Gheorghe Draghici, ca urmare a propunerii de revocare/de constatare a vacantei functiei,

Vazand incidenta dispozitiilor art. 85 alin. (2) precum si ale art. 105 din Constitutie si tinand seama de jurisprudenta Curtii Constitutionale,

Constatand ca in propunerile transmise nu exista vreo mentiune cu privire la indeplinirea conditiilor de legalitate, iar din documentatia transmisa nu rezulta indeplinirea conditiilor prevazute de art. 105 din Constitutie si de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor pentru numirea in functia de membru al Guvernului,

Citeste si:
Ilan Laufer si Alexandru Coita lanseaza un proiect politic nou
Ilan Laufer si Alexandru...

Va aduc la cunostinta ca propunerile de numire in functia de membru al Guvernului, inaintate la data de 22 noiembrie 2018, respectiv 30 noiembrie 2018, nu fac dovada indeplinirii conditiilor de legalitate astfel incat sa li se poata da curs.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
CNAIR i-a vândut unui șef un apartament pe Calea Victoriei cu 7.238 de euro
Setari Cookie-uri