Premierul Viorica Dancila i-a transmis din nou joi presedintelui Klaus Iohannis nominalizarile pentru ministerele Dezvoltarii si Transporturilor: Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici, potrivit unui comunicat de presa al Guvernului.

Gestul Vioricai Dancila vine la doar cateva ore dupa de presedintele Klaus Iohannis a motivat respingerea persoanelor nominalizate pentru cele doua functii.

Comunicatul Guvernului:

Premierul Viorica Dancila a transmis, in cursul zilei de astazi, presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, un raspuns oficial la scrisorile prin care seful statului a prezentat motivarile privind respingerea nominalizarilor ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii.

Documentul precizeaza faptul ca cele doua propuneri pentru functiile de ministru – Lia-Olguta Vasilescu si Mircea-Gheorghe Draghici – indeplinesc conditiile de legalitate prevazute de art. 2 din Legea nr. 90/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. De asemenea, persoanele propuse nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare.

Citeste si:
CCR a respins OUG prin care puteai cumpara cartele prepay doar cu...
CCR a respins OUG prin care...

”Avand in vedere faptul ca cele doua propuneri respecta toate conditiile prevazute de Constitutia Romaniei, republicata, si de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidentiale de numire a doamnei Lia-Olguta Vasilescu in functia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, si a domnului Mircea-Gheorghe Draghici in functia de ministru al Transporturilor si, totodata, sa inceteze efectele Decretului Presedintelui Romaniei nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar si ale Decretului Presedintelui Romaniei nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, se arata in documentul oficial transmis Administratiei Prezidentiale de catre prim-ministrul Viorica Dancila.

Presedintele Klaus Iohannis, i-a transmis joi, doua scrisori prim-ministrului Vasilica-Viorica Dancila, in care o anunta oficial de ce ii respinge pe ministrii de la Dezvoltare si la Transporturi, atat propunerile initiale – Ilan Laufer, respectiv Olguta Vasilescu -, cat si cele ulterioare – Olguta Vasilescu, respectiv Mircea Draghici.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Protest la Ministerul Dezvoltării. Sute de angajați au fost concediați
Setari Cookie-uri