Bogdan Rodeanu (deputat USR): Programul de inzestrare a Armatei - prioritate nationala si internationala

Programul de inzestrare a Armatei este o prioritate nationala si internationala, pentru ca ne-am asumat rolul de a contribui la apararea granitelor NATO si UE, afirma, sambata, deputatul USR Bogdan Rodeanu, vicepresedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, potrivit Agerpres.

Uniunea Salvati Romania sustine, intr-o postare pe Facebook, ca "noul scandal legat de licitatia pentru corvete initiata de Ministerul Apararii demonstreaza ca PSD si Dragnea nu sunt in stare sa finalizeze fara suspiciuni de coruptie niciun contract, nici macar cele mai importante, care vizeaza Armata Romana".

"Acest blocaj, simultan cu atacul la seful Armatei, nu face decat sa destabilizeze flancul de est al NATO si serveste direct intereselor Rusiei, care lupta pentru controlul in Marea Neagra", arata sursa citata.

In acest context, deputatul USR Bogdan Rodeanu declara: "PSD-ul lui Dragnea trebuie sa inteleaga ca programul de inzestrare a Armatei nu este un obiectiv in cartea de colorat numita 'Program de guvernare', ci o prioritate nationala si internationala, pentru ca ne-am asumat rolul de a contribui la apararea granitelor NATO si UE".

"Vineri, 11 ianuarie 2019, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achizitie aferenta Programului de inzestrare esential 'Corveta multifunctionala', a prezentat ministrului Apararii Nationale un raport de informare cu privire la acest subiect. Astfel, secretarul de stat a adus la cunostinta faptul ca Departamentul pentru Armamente, prin semnatura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel, in temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea in deplina legalitate a procedurii, de natura sa afecteze realizarea interesului national de securitate in ceea ce priveste Programul de inzestrare esential 'Corveta multifunctionala'", se arata intr-un comunicat al MApN.

Citeste si:
USR propune o garanție unică pentru toate tipurile de ambalaje
USR propune o garanție unică...

Conform MApN, procedura de achizitionare a corvetelor a fost suspendata.

Sursa foto: Shutterstock / Mircea Moira

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Voiculescu: Firea a început construcţia unui spital, fără documentele necesare
Setari Cookie-uri