Ciolos, presedintele PLUS: Proiectul meu este Romania si stiu ce avem de facut

Fostul premier Dacian Ciolos a declarat, sambata, la Conventia Nationala a Partidului Libertate, Unitate si Solidaritate (PLUS), ca proiectul sau este Romania, iar obiectivul pe care si-l propune este ca aceasta formatiune sa devina prima forta politica dupa alegerile parlamentare.

"Proiectul meu, pe care vi-l propun astazi, nu este doar un partid sau nu este in primul rand un partid. (...) Proiectul meu este Romania si stiu ce avem de facut - sa mergem la europarlamentare si sa dam primul test politic, sa obtinem rezultate foarte bune, apoi sa construim un proiect solid pentru alegerile prezidentiale, sa crestem o lista politica pentru adminstratia publica locala si sa castigam alegerile locale, (...) sa devenim prima forta politica din Romania dupa alegerile parlamentare. Pentru asta e nevoie de fiecare dintre dumneavoastra, aici, in partid, sa construim impreuna o noua elita politica, un proiect inovativ si care sa surprinda pe toata lumea, o organizatie care sa permita membrilor ei sa invete si sa creasca in politica, dar pentru ceilalti, nu pentru sine, sa inteleaga ce datoreaza societatii si cum trebuie sa lupte ca sa o modeleze intr-una mai buna", a transmis Ciolos, conform Agerpres.ro.

Potrivit fostului prim-ministru, PLUS se indreapta spre 10.000 de membri de partid validati, aspect despre care a spus ca reprezinta "o performanta uriasa pentru o singura luna de existenta".

"Am facut acest partid pentru ca am simtit aceasta singuratate si eu si noi si am simtit-o intr-un anumit fel, mai ales dupa ce s-a terminat 2016 si a inceput 2017 si pentru ca singura solutie pentru toti cei care se simt singuri este sa aratam ca suntem impreuna si ca putem fi impreuna. Acest moment e doar un inceput, ne-am suparat destul, am suferit destul de sentimentul neputintei, am dat prea mult vina unii pe altii si ne-am victimizat suficient. De azi, nu doar ca nu mai suntem singuri, dar vedem clar ceea ce avem de facut si e simplu asta - sa avem curajul sa fim, in primul rand, noi insine, fara sa cerem aprobarea altora pentru asta, sa fim convinsi ca si noi putem si, in primul rand, nu depindem de altii", a adaugat Ciolos.

Fostul premier Dacian Ciolos le-a mai transmis participantilor la Conventia Nationala a Partidului Libertate, Unitate si Solidaritate (PLUS) ca, daca ar astepta ca PSD sa dispara prin erodare politica, s-ar putea trezi "cu surpriza" ca acesta se va intoarce "sub alte forme".

Citeste si:
Cioloş: Sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii nu se...
Dacian Cioloş: În multe...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

"Vom aduce principiile bunei guvernari si ale bunei colaborari comunitare la baza societatii. Vom forma comunitati locale puternice si implicate care sa arate cetatenilor ca se poate. E nevoie de exemple concrete pentru cei care nu mai cred si abia atunci vom reusi cu adevarat. La baza societatii, Romania nu e scindata. Toti ne dorim acelasi lucru, dar nu stim cum sa il obtinem. Nu exista PSD-isti si antiPSD-isti, exista doar oameni care au nevoi si care isi doresc sa traiasca mai bine. Noi suntem cei care trebuie sa intindem o mana tuturor si sa nu facem judecati de valoare care rup comunitatea in mod artificial. Abia asa vom scapa definitiv de scindari si ura izvorata din optiuni politice. Daca asteptam sa dispara acest PSD prin erodare politica, ne vom trezi cu surpriza ca se va intoarce din nou sub alte forme. Doar prin schimbarea mentalitatilor si a comportamentelor la baza societatii vom iesi din capcana aceasta a politici care divide si care incita la ura. Acest lucru ne dorim sa aduca PLUS in societatea romaneasca", a afirmat Ciolos.

Fostul premier Dacian Ciolos a fost ales, sambata, presedinte al Partidului Libertate, Unitate si Solidaritate (PLUS), la Conventia Nationala a formatiunii, cu 99,17% de voturi "pentru" si 7 "impotriva".

Sursa foto: agerpress Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri