Barna si Ciolos anunta ca USR si PLUS continua alianta

Dan Barna si Dacian Ciolos au anuntat ca structurile de conducere ale USR si PLUS au votat pentru continuarea aliantei, ca urmare a rezultatului bun obtinut impreuna la alegerile europarlamentare din 26 mai.

"Comitetul Politic al Uniunii Salvati Romania a votat, sambata, continuarea aliantei cu PLUS cu obiectivul de a oferi Romaniei o alternativa politica reala. A fost adoptat protocolul aliantei electorale pentru prezidentiale si protocolul aliantei politice, cu o serie de amendamente ce vor fi transmise catre partenerii de la PLUS", a scris pe Facebook presedintele USR, Dan Barna.

El a precizat ca alianta va merge impreuna atat la alegerile prezidentiale din acest an, cat si la cele locale si parlamentare programate pentru 2020.

"Inca de la formare, alianta USR PLUS a avut un obiectiv pe termen lung. Vrem sa mergem impreuna la toate alegerile care urmeaza - prezidentiale, locale si parlamentare. Obiectivul nostru este ca castigam alegerile si sa dam Romaniei presedintele si un guvern onest si competent", se mai arata in postare.

La randul sau, presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a anuntat ca in Consiliul National al partidului a fost votat protocolul aliantei cu USR.

Citeste si:
Cioloş: Sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii nu se...
Dacian Cioloş: În multe...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

"Textul a fost adoptat cu amendamente, pe care le va propune spre discutie partenerilor de alianta. PLUS si USR au obtinut impreuna o victorie importanta in 26 mai, tocmai pentru ca au inteles asteptarile electoratului. Trebuie sa continuam sa punem aceste asteptari mai presus de orgolii de partid. PLUS crede intr-o relatie politica solida, bazata pe principii si pe continut, in care sa punem ceea ce avem fiecare mai bun impreuna si sa le dam cetatenilor romani cea mai serioasa oferta politica a ultimilor 30 de ani", a scris Ciolos pe contul sau de Facebook.

Potrivit unor surse politice, toate amendamentele la protocol, propuse atat de USR, cat si de PLUS, vor fi discutate in structurile de conducere ale celor doua formatiuni in cursul zilei de duminica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri