Dacian Ciolos: 88% dintre membrii PLUS isi doresc continuarea aliantei cu USR si mai multa coerenta

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a declarat, duminica, la Cluj, ca, in urma unei consultari interne, rezulta ca cea mai mare parte a membrilor partidului sau isi doreste o continuare a Aliantei USR-PLUS, dar si mai multa coerenta si claritate.

O pondere de "88% din membrii partidului isi doresc o continuare a proiectului Aliantei si o intarire a relatiei intre cele doua partide in cadrul Aliantei, mai multa coerenta si claritate in modul in care functionam. Si peste 75% isi doresc o clarificare si o decizie acum, in perioada imediat urmatoare legat de imbunatatirea modului de functionare a Aliantei", a spus Dacian Ciolos, potrivit Agerpres.

Ca urmare a consultarii interne a membrilor PLUS, a fost redactata o "scrisoare deschisa catre membrii USR si PLUS", in care sunt facute trei propuneri.

"O structura executiva unica reprezentand diversitatea, consolidand formula deja agreata la nivelul Protocolului Politic al Aliantei, coordonata de un secretar general ales prin vot comun al celor doua partide, (...) un guvern din umbra si un program politic comun, (...) finalizarea pana in februarie 2020 a procesului de desemnare a candidaturilor unice pentru alegerile locale, in baza principiilor agreate in Protocolul Politic al Aliantei", se arata in scrisoare.

Dacian Ciolos a mai spus ca prin aceasta scrisoare "vrem sa transmitem un mesaj de continuare a constructiei si de unitate si coeziune si nu de control a Aliantei, nu vrea nimeni sa inhate niciun partid si nicio alianta si vrem sa continuam sa construim impreuna".

Citeste si:
Care sunt angajamentele-cheie ale Alianței USR-PLUS din programul...
Care sunt angajamentele-cheie...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri