Fostul premier Dacian Ciolos va fi primul pe listele comune ale aliantei "2020 USR-PLUS" pentru alegerile europarlamentare, fiind urmat de Cristian Ghinea (USR), Dragos Pislaru (PLUS) si Clotilde Armand (USR), a anuntat, sambata, presedintele USR, Dan Barna.

"Dacian Ciolos va fi cap de lista, vor continua apoi Cristian Ghinea, Dragos Pislaru, Clotilde Armand si lista continua. Este o lista in care avem competenta si experienta politica consistenta de ambele parti", a declarat Dan Barna, conform Agerpres.ro.

El a aratat ca, potrivit sondajelor IMAS, suma celor doua partide este undeva la 20%, fara "efectul de bulgare" pe care il creeaza de obicei o astfel de alianta.

"Este un rezultat incurajator, consideram noi, dar sa fim realisti, acestea sunt sondaje, intotdeauna depinde de campania electorala, (...) cele doua partide au sef de campanie persoane foarte competente si cu mare potential de a duce aceasta campanie intr-un mod cum nu a mai fost in Romania, vorbim de Catalin Drula si Vlad Voiculescu, doi tineri politicieni de foarte mare calitate pe care ii are Romania", a mai spus Dan Barna.

In opinia sa, o alianta cu PNL nu este de actualitate pe termen scurt, dar "lucrurile pot sa evolueze in orice directie", insa USR si PLUS isi doresc sa fie o alternativa la actuala clasa politica, in care romanii sa aiba incredere.

Ciolos a precizat ca prin denumirea noii aliante s-a dorit transmiterea unui mesaj pentru romani ca se intentioneaza obtinerea unei majoritati la alegerile din 2020.

"Am vrut sa dam semnalul ca obiectivul nostru este anul 2020, cu majoritatea politica pe care vrem sa o oferim romanilor. Este un semnal clar, de coagulare a fortelor de opozitie. Iata, fortele politice noi care s-au nascut in ultimii ani au inteles pe care romanii care vor o schimbare l-au transmis, inclusiv in strada. Am venit cu un raspuns la acest apel si speram noi sa fie doar un prim pas, pana la alegerile parlamentare sa putem vorbi de o opozitie solida, unita, alaturi de care sa vina si fortele societatii civile care doresc aceasta schimbare in bine in Romania", a afirmat Dacian Ciolos.

Sursa foto: Agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri