Dacian Ciolos anunta ca Alianta USR-PLUS a reusit sa stranga cele 200.000 de semnaturi pentru candidatura lui Dan Barna, precizand ca isi doresc sa ajunga pana la momentul depunerii lor la 300.000.

"Am ajuns la 200.000 semnaturi pentru Dan Barna presedinte. Va multumim voua, tuturor celor care ati semnat! Asa cum stiti, noi strangem semnaturile pe bune, in strada, cu ajutorul colegilor si al voluntarilor nostri extraordinari. Mai sunt cateva zile pana la depunerea semnaturilor. Vrem sa ajungem la 300.000 ca sa fim siguri ca autoritatile nu ne invalideaza arbitrar semnaturi, asa cum s-a mai intamplat in trecut. Intrati pe www.danbarnapresedinte.ro, descarcati formularul, strangeti cat mai multe semnaturi si trimiteti lista sau aduceti-o pana pe la 16 septembrie la una dintre adresele de pe website. Avem nevoie de voi!", precizeaza Dacian Ciolos intr-o postare pe Facebook.

Alianta USR PLUS propune sefului statului, PNL, UDMR, grupului minoritatilor nationale, Pro Romania si ALDE un pact pentru alegeri anticipate, a declarat presedintele USR, Dan Barna, luni, intr-o conferinta de presa.

"V-am invitat pentru a propune principalilor actori politici din Romania un pact pentru anticipate, un pact prin care vrem sa cream o foaie de parcurs pentru a ajunge la acele alegeri anticipate fundamental necesare si obligatorii pentru iesirea Romaniei din actuala criza. Guvernarea PSD nu mai are legitimitate, nu mai are majoritatea parlamentara care sa o indreptateasca sa mentina in functie un guvern toxic care tine Romania blocata. Si, din aceasta perspectiva, noi, Alianta USR PLUS, propunem factorilor politici relevanti in acest moment - presedintele Romaniei, PNL, UDMR, grupul minoritatilor nationale, Pro Romania si ALDE - si citez din textul pactului: 'ne angajam ca prin semnarea acestui acord sa declansam alegeri anticipate in data de 6 iunie 2020, odata cu alegerile locale. Cei 261 de senatori si deputati ai partidelor noastre care reprezinta majoritatea in Parlament se obliga sa urmeze toti pasii prevazuti in acest acord, in termenele constitutionale, cu obiectivul de a organiza alegeri anticipate odata cu alegerile locale'", a spus Barna.

Potrivit pactului propus, semnatarii se angajeaza sa semneze si sa voteze motiunea de cenzura care sa duca la retragerea increderii in Guvern si demiterea acestuia.

"Presedintele Romaniei se angajeaza sa inainteze Parlamentului doua propuneri de investitura, iar parlamentarii partidelor semnatare se angajeaza sa respinga cele doua solicitari de investitura", prevede pactul.

Barna a afirmat ca nu este adevarat ca e imposibil de realizat alegeri anticipate.

-stire in curs de actualizare-

Sursa foto: Agerpress foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri