Buget 2019: Teodorovici anunta o crestere ''foarte importanta'' in investitii, sanatate si educatie

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca bugetul de stat pe 2019 va fi prezentat si adoptat vineri de Guvern, iar ulterior trimis catre Parlament. Oficialul a precizat ca proiectul prevede o crestere ''foarte importanta'' in domeniile investitii, sanatate si educatie.

"Eu va spun ca o sa aveti maine (vineri - n.r.) un buget in Guvern prezentat, discutat, adoptat, trimis la Parlament. Dupa aceea, tine de Parlament cat de repede va adopta acest buget, care are o crestere foarte importanta pe investitii, sanatate si educatie", a declarat Eugen Teodorovici, la sediul Ministerului Finantelor, inainte de intalnirea cu primarii pe tema bugetului, scrie Agerpres.

Intrebat despre faptul ca unii primari au plecat nemultumiti dupa intrevederea pe care a avut-o, miercuri, cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor, Teodorovici a spus: "A ramas ca ne vedem astazi la minister pentru o ultima clarificare".

El a sustinut ca scandalul din jurul bugetului a fost provocat "in mod artificial".

"Si in Parlament este tot un proces de consultare, de dezbatere, dupa aceea de adoptare, (...) se poate modifica orice", a afirmat ministrul.

Citeste si:
Teodorovici îi cerea lui Dăncilă în 2019 amânarea creșterii...
Eugen Teodorovici îi cerea...

Intrebat de ce a durat atat de mult intocmirea proiectului de buget, el a raspuns ca "in niciun caz din cauza Ministerului Finantelor", ci "din motive care nu mai conteaza".

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri