Plenul Senatului a adoptat miercuri proiectul de modificare a Codului penal, asa cum a fost elaborat de Comisia speciala privind legile Justitiei.S-au inregistrat 75 de voturi „pentru”, 32 de voturi „impotriva” si o abtinere, confrom G4Media

Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei a dat marti raport favorabil modificarilor la Codul penal, eliminand mai multe prevederi din forma initiala, care au fost declarate neconstitutionale de catre CCR. Comisia speciala a decis sa ramana in forma initiala mai multe articole criticate de Opozitie, pe motiv ca nu au fost atacate sau nu au fost declarate neconstitutionale de CCR.

Unul dintre acestea se refera la reducerea termenelor de prescriptie a pedepselor. Astfel, termenele de prescriptie a raspunderii penale vor fi: de 8 ani, fata de 10 ani in legea in vigoare, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depaseste 20 de ani; si de 6 ani, in loc de 8 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depaseste 10 ani.

Un alt text se refera la abrogarea articolului referitor la neglijenta in serviciu.

Totodata, o alta modificare prevede introducerea unui termen de un an in care se poate face un denunt. „Mituitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta, dar nu mai tarziu de un an de la data savarsirii acesteia”, prevede textul.

Senatul este prima Camera sesizata pe acest proiect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri