Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a declarat vineri ca in cazul in care se face restructurarea Guvernului prin Parlament, formatiunea pe care o conduce va lasa coalitia PSD-ALDE sa arate ca are majoritate si va incerca sa nu ii incurce nici pe cei din opozitie, conform Agerpres.

"UDMR va lasa coalitia PSD-ALDE sa arate ca are majoritate. Noi nu am luat o decizie, dar eu cred ca daca am votat o data Guvernul, primul Guvern Grindeanu, dupa aceea Tudose, o data Guvernul Dancila, a patra oara nu cred ca va fi cazul sa votam un Guvern, mai ales ca ei au majoritate. Vreau eu sa se demonstreze ca au majoritate, ei trebuie sa adune 233 de voturi, noi incercam sa nu-i incurcam nici pe cei din Opozitie, nici pe cei din PSD-ALDE si de aceea eu cred ca daca se va demonstra ca aceasta coalitie are majoritate, poate reusim si noi sa stopam aceste acuzatii total nefondate ca PSD-ALDE sta in voturile noastre si permanent noi nu stiu ce santajam in dreapta si in stanga, ceea ce nu este adevarat. Sunt acuzatii lipsite de orice baza", a spus Kelemen la RFI, intrebat ce va face UDMR daca se va ajunge la o restructurare a Guvernului in Parlament.

Liderul UDMR a mentionat ca prin restructurarea Guvernului in Parlament nu poti ocoli presedintele, pentru ca acesta oricum semneaza decretele de numire a ministrilor individual.

"O restructurare, daca cei care guverneaza considera ca ar fi in beneficiul actului de guvernare, se poate face. Au facut si altii, am facut si noi, nu ar fi asta o problema. Premierul ar trebui sa decida daca restructureaza sau nu Guvernul, daca are argumente, se poate face. Sa ocolesti prin restructurare si printr-un vot in Parlament presedintele, din punctul meu de vedere, nu se poate si oricum nu se va intampla, pentru ca presedintele semneaza decretele de numire a ministrilor individual, nu semneaza lista. Si daca el semneaza - hai sa spunem - din 27 de ministri 26 si la unul spune ca 'nu pot sa semnez fiindca nu consider ca e potrivita persoana respectiva pentru functia de ministru', nu se va intampla nimic. Te duci la Curtea Constitutionala, este un conflict constitutional si va decide CCR. Aceasta posibilitate inca nu a fost incercata niciodata in Romania. Eu nu cred ca poti sa ocolesti presedintele, daca presedintele are o convingere ferma fata de o anumita persoana. Deci, din punctul meu de vedere, nu sta in picioare acest argument, ca facem restructurarea doar sa ocolim presedintele. Restructurarea trebuie sa o faci daca ai nevoie sa faci actul guvernamental mai performant", a aratat Kelemen Hunor.

Consultari la Cotroceni:...
Citeste si: Consultari la Cotroceni: Cu ce mesaje au venit partidele la Iohannis


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Anul 2018 pentru Educatie: Patru ministri, gafe si manuale gresite