Ministerul Sanatatii afirma ca ordonanta de urgenta care prevede ca asiguratii care opteaza pentru servicii medicale in mediul privat sa poata plati o contributie personala asigura masuri de protectie pentru pacientul ce acceseaza acele servicii.

Potrivit sursei citate, actul normativ reprezinta "o completare necesara" a legislatiei, pentru buna functionare a intregii activitati medicale, precum si pentru utilizarea "eficienta" a fondurilor publice.

De asemenea, potrivit MS, documentul prevede informarea corecta a pacientilor prin afisarea, pe pagina de internet a furnizorilor privati de servicii medicale, a costului acestei diferente suportate prin contributie personala care se va putea plati in mod direct de catre asigurati cu acordul prealabil in scris al acestora.

In plus Ministerul Sanatatii spune ca, prin Contractul-cadru se vor stabili serviciile medicale, modalitatea si conditiile acordarii acestora, precum si procedura de stabilire a nivelului contributiei personale.

OUG a fost adoptata de Executiv dupa consultari ale Ministerului Sanatatii cu asociatiile de pacienti si furnizorii privati de servicii medicale, precizeaza sursa citata.

Miercuri, Guvernul a aprobat OUG pentru completarea art. 230 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, care prevede ca asiguratii care opteaza sa beneficieze de unele servicii medicale acordate de furnizorii privati ce incheie contracte cu casele de asigurari de sanatate, in regim de spitalizare continua, ambulatoriu clinic de specialitate si ambulatoriu paraclinic, vor putea plati doar o diferenta dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privati si tarifele suportate din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate decontate de casele de asigurari de sanatate.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri