Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) saluta propunerea de modificare a Legii sanatatii propusa de Ministerul Sanatatii si a precizat ca aceasta nu implica limitarea accesului la servicii medicale.

"Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED atrage atentia asupra necesitatii extinderii programelor nationale de sanatate in unitatile medicale private, fara ca pacientul sa fie nevoit sa astepte nici macar o zi pentru a primi tratamentul de care are nevoie. Salutam modificarea legislativa inaintata de Ministerul Sanatatii pentru a veni in intampinarea nevoilor pacientilor. Atragem atentia asupra faptului ca aceasta schimbare a Legii 95/2006 nu implica sub nicio forma limitarea accesului la servicii medicale. Intelegem ingrijorarea asociatiilor de pacienti si a personalului medical, situatie care ne obliga la o serie de clarificari", se arata intr-un comunicat de presa al PALMED.

Potrivit sursei citate, modificarea legislativa in discutie permite pacientului sa opteze pentru un anumit spital, indiferent de statutul lui - public sau privat - si sa dispuna de conditii similare - financiare si de confort, indiferent de sistemul ales.

"Banii trebuie sa urmeze pacientul! Este mesajul pe care l-am transmis de-a lungul timpului si care trebuie sa se regaseasca in orice initiativa ce are drept scop binele pacientului. Accesul la tratament nu poate fi decat facilitat ca urmare a acestei decizii prin scurtarea si chiar eliminarea timpului de asteptare. In acest moment, furnizorii privati sunt inclusi partial in programele nationale, intr-o forma pe care noi o consideram drept discriminatorie. Aceasta necesitate a depasirii capacitatii sistemului public inseamna intarzierea accesului la tratament. (...) Odata cu modificarea legislativa propusa in noua ordonanta, furnizorii privati si cei publici vor primi sume proportionale cu serviciile medicale prestate. Pacientii raman in sistem si nu vor pierde accesul la tratament in urma alocarii echitabile a finantarii pentru programele nationale de sanatate", afirma sursa citata.

Pacientii care vor merge la spitalele private in cadrul programelor nationale "actiuni prioritare" ale Ministerului Sanatatii (de exemplu: accidentul vascular cerebral acut, ATI, infarctul miocardic acut) nu vor trebui sa plateasca, a afirmat miercuri, intr-o conferinta de presa, ministrul Sanatatii, Victor Costache.

Potrivit acestuia, spitalele private care vor sa se inscrie in aceste programe, dupa adoptarea ordonantei care va modifica Legea sanatatii, trebuie sa isi asume eventualele pierderi pe care le pot inregistra cu bolnavii primiti.

Victor Costache a precizat ca nu va fi schimbat parcursul medical al pacientului dupa adoptarea ordonantei de modificare a Legii sanatatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri