Curtea Constitutionala a amanat miercuri pentru 28 mai dezbaterile pe sesizarile USR si PNL privind modificarile aduse de Parlament Codului penal si Codului de procedura penala, potrivit Agerpres.

Sesizarile se refera la Legea pentru modificarea si completarea Legii 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii 78/2000 pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie, dar si la Legea pentru modificarea si completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara.

Uniunea Salvati Romania a anuntat ca a depus, impreuna cu PNL, doua sesizari de neconstitutionalitate cu privire la proiectele de lege "prin care se aduc peste 300 de modificari nocive Codului penal si Codului de procedura penala".

USR considera ca toate aceste modificari vin in contradictie nu doar cu statul de drept, subrezind politica penala a Romaniei si favorizand infractorii, dar si cu Legea fundamentala.

Tot pentru 28 mai, Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat miercuri si discutarea sesizarii presedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru elaborarea si actualizarea Strategiei nationale pe termen lung "Romania 2040".

"Prin modul in care a fost adoptata, precum si prin continutul normativ, legea criticata contravine unor norme si principii constitutionale", spunea seful statului in sesizarea transmisa CCR.

Presedintele Iohannis sustine ca a fost incalcata competenta primei Camere sesizate, Senatul, care nu a dezbatut textul si solutiile adoptate de Camera Deputatilor.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri