Curtea Constitutionala a amanat miercuri pentru 28 mai dezbaterile pe sesizarile USR si PNL privind modificarile aduse de Parlament Codului penal si Codului de procedura penala, potrivit Agerpres.

Sesizarile se refera la Legea pentru modificarea si completarea Legii 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii 78/2000 pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie, dar si la Legea pentru modificarea si completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara.

Uniunea Salvati Romania a anuntat ca a depus, impreuna cu PNL, doua sesizari de neconstitutionalitate cu privire la proiectele de lege "prin care se aduc peste 300 de modificari nocive Codului penal si Codului de procedura penala".

USR considera ca toate aceste modificari vin in contradictie nu doar cu statul de drept, subrezind politica penala a Romaniei si favorizand infractorii, dar si cu Legea fundamentala.

Tot pentru 28 mai, Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat miercuri si discutarea sesizarii presedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru elaborarea si actualizarea Strategiei nationale pe termen lung "Romania 2040".

Criza in Republica Moldova....
Citeste si: Consilierul prezidential Bogdan Aurescu ajunge la Chisinau

"Prin modul in care a fost adoptata, precum si prin continutul normativ, legea criticata contravine unor norme si principii constitutionale", spunea seful statului in sesizarea transmisa CCR.

Presedintele Iohannis sustine ca a fost incalcata competenta primei Camere sesizate, Senatul, care nu a dezbatut textul si solutiile adoptate de Camera Deputatilor.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cererea DNA de avizare a arestarii lui Sova este neconstitutionala