Europarlamentare 2019: Klaus Iohannis: Este o zi importanta; haideti la vot!

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca ziua de 26 mai este una importanta si i-a indemnat pe romani sa mearga la vot. "Este o zi importanta si asta nu v-o spun numai dumneavoastra, jurnalistilor, ci tuturor romanilor: Haideti la vot!", le-a declarat Iohannis ziaristilor, inainte de a-si exercita optiunea electorala.

Seful statului voteaza la o sectie de la Liceul "Jean Monnet" din Bucuresti, scrie Agerpres. Prezenta la sectiile de vot pe tara la alegerile europarlamentare 2019 a fost de 6,5%, pana la oa 10:00, duminica, potrivit datelor inregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central. Cea mai ridicata prezenta a fost inregistrata in judetul Teleorman de 8,92%, iar in Vaslui doar 4,82%.

In cursa electorala pentru un loc in Parlamentul European au intrat 13 formatiuni politice si 3 candidati independenti. Astfel, au depus liste de candidati PSD, Alianta 2020 USR PLUS, Partidul Pro Romania, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Roman, Partidul Social Democrat Independent, Partidul Romania Unita, UNPR si Blocul Unitatii Nationale - BUN. In competitie sunt si trei candidati independenti.

In total sunt peste 450 de candidati, reprezentanti ai unor formatiuni politice sau independenti, isi disputa cele 33 de mandate de europarlamentari la alegeri.

Citeste si:
Claudiu Manda, europarlamentarul zero rezoluții sau discursuri,...
2020: Claudiu Manda,...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri