Klaus Iohannis: PNL si USR-PLUS pot pune baza unei alternative la actuala guvernare esuata a PSD

Presedintele Klaus Iohannis a tinut sa precizeze, luni, ca in urma rezultatului la alegerile europarlamentare PNL si USR-PLUS pot pune bazele unei colaborari pentru o alternativa la guvernare, subliniind ca PSD a primit un "vot de blam".

"Este de remarcat ca PNL a obtinut un scor istoric si ii felicit pentru acest lucru. Europarlamentarele au fost castigate de PNL. Astfel, PNL este pe cale sa devina cel mai important partid politic din Romania. Salut si votul pentru alte partide, este remarcabil rezultatul obtinut de Alianta USR-PLUS care arata ca in Romania se poate construi o alternativa serioasa, credibila, la actuala majoritate falimentara si s-a vazut foarte clar ca romanii cred in asa ceva si isi doresc o astfel de alternativa. Daca adunam voturile, atunci ne dam seama ca PNL impreuna cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborari care vine ca o alternativa la actuala guvernare esuata a PSD, iar PSD a primit cea mai aspra sanctiune pentru modul dezastruos in care guverneaza si pentru atacurile permanente la adresa justitiei", a spus seful statului la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a spus ca PSD a primit un vot de blam la aceste alegeri.

"PSD a avut dreptate sa se teama de votul romanilor, dar nu l-a putut, din fericire, impiedica, in ciuda tuturor eforturilor facute de PSD de a boicota scrutinul de duminica. Si in acest context, m-a bucurat ca si electoratul PSD a inteles ca agenda anti-justitie a liderilor PSD este gresita si ca a votat acest electorat la referendum. Nimeni nu este si nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost inteles de toata lumea si de aceea votul la referendum ma bucura cu atat mai mult. Nimeni, dar nimeni nu poate folosi guvernarea in Romania in interes propriu si pentru asta PSD a primit votul de blam", a afirmat seful statului.

Presedintele Iohannis a afirmat ca incepe "schimbarea in bine in Romania".

Citeste si:
Majoritatea localităţilor, inclusiv Bucureşti, scenariu verde...
Majoritatea localităţilor,...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

"Avem, din pacate, multe de reparat dupa dezastrul produs de PSD in doi ani si jumatate, dezastru produs nu numai in domeniul justitiei, dar acolo impactul s-a vazut cel mai puternic, dezastrul din economie, din sanatate, din educatie. Avem mult de lucru. Sa ne apucam!", a conchis Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri