Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat luni ca Razvan Vulcanescu, care a preluat temporar atributiile de presedinte al CNAS dupa demiterea Adrianei Cotel, este "cea mai buna alegere", avand in vedere ca are experienta si a fost alaturi de aceasta institutie atat in pozitia de vicepresedinte, cat si de presedinte interimar.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca ea este cea care a cerut schimbarea Adrianei Cotel de la conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din cauza ca "au fost mai multe probleme nerezolvate". Ea a refuzat sa comenteze informatiile privind relatia apropiata dintre Adriana Cotel si Darius Valcov, care a demisionat luni.

Potrivit ministrului, colaborarea intre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este foarte importanta, astfel incat "politicile de sanatate sa fie aplicate corect, in interesul pacientilor".

"Colaborarea intre MS si CNAS este foarte importanta, astfel incat politicile de sanatate sa fie aplicate corect, in interesul pacientilor. Am organizat aceasta conferinta de presa pentru a anunta preluarea temporara a atributiilor de presedinte al CNAS de catre domnul Razvan Vulcanescu, care pana astazi a ocupat functia de vicepresedinte al institutiei. Am inaintat aceasta propunere primului ministru si astazi a fost aprobata, dupa ce a fost revocata din functie doamna Adriana Cotel. (...) Mizez foarte mult pe buna colaborare institutionala. Am considerat ca este cea mai buna alegere, dat fiind ca domnul Vulcanescu are experienta si a fost alaturi de aceasta institutie atat in pozitia de vicepresedinte, cat si de presedinte interimar. Avem nevoie de profesionalism in aplicarea politicilor de sanatate. (...) La 1 septembrie 2019 actualele contracte se vor incheia si trebuie sa ne asiguram ca noi contracte vor fi incheiate in timp util pentru a asigura continuitatea accesului pacientilor la aceste tratamente", a declarat Pintea, scrie Agerpres.

Potrivit ministrului, este necesara "o buna gestionare" a programelor de sanatate care trebuie sa aiba in vedere cheltuirea eficienta a fondurilor din acest domeniu.

Spitalele primesc bani in...
Citeste si: Spitalele primesc bani in plus pentru salariile personalului auxiliar

La randul sau, Razvan Vulcanescu, care a preluat conducerea institutiei, a spus ca este foarte important sa existe o continuitate a tuturor masurilor din programul de guvernare.

"Este foarte important pentru noi sa putem sa incheiem contractele cu toti furnizorii de servicii medicale in acest an, este foarte important sa parcurgem impreuna acei pasi pe care ni i-am dorit de a restructura programele de sanatate", a spus Vulcanescu.

Premierul Viorica Dancila a decis revocarea Adrianei Cotel din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, si membru al Consiliului de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Decizia a fost publicata luni in Monitorul Oficial.

Medicii: Sistemul informatic...
Citeste si: Medicii: Sistemul informatic al CNAS este in COLAPS total!

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate va fi asigurata de Razvan Teohari Vulcanescu, vicepresedinte al CNAS, pana la numirea conducatorului institutiei in conditiile legii, potrivit unei alte decizii a prim-ministrului.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Sorina Pintea explica haosul de la serviciile de garda din spitale