Sistemul cardului national de sanatate a reinceput sa functioneze vineri dupa-amiaza, pentru prima data dupa 19 zile de blocaj, dupa ce reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate anuntasera ca se fac "testele finale pentru revenirea la modul de lucru uzual", informeaza Hotnews.ro.

Sistemul a fost nefunctional timp de 19 zile, fiind cea mai grava avarie de la darea lui in folosinta. Medicii au explicat ca, in aceasta perioada, au fost nevoiti sa trimita acasa o parte dintre pacienti, din cauza ca riscau sa achite din buzunar contravaloarea serviciilor care nu puteau fi inregistrate in sistem.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, declara, joi seara, ca spera ca sistemul sa fie functional cel tarziu incepand de luni.

Razvan Vulcanescu, presedintele interimar al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate - institutie responsabila, potrivit ministrului Sanatatii, de functionarea platformei informatice - nu a putut fi contactat de HotNews.ro nici joi, nici vineri, pentru a oferi explicatii legate de functionare PIAS. Joi, premierul Viorica Dancila a cerut demisia sau demiterea lui Vulcanescu, insa presedintele interimar al CNAS a declarat, pentru Agerpres, ca nu ia in calcul o demisie.

"Este o avarie foarte grava, chiar daca ei evita sa spuna. Ei nu au avut curajul sa spuna. Tot sistemul e prabusit" - declara joi Sandra Alexiu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, pentru HotNews.ro.

Sursa foto: Shutterstock / LightField Studios

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri