Sistemul cardului de sanatate functioneaza dupa 19 zile de blocaj, cea mai grava avarie de la darea lui in folosinta

Sistemul cardului national de sanatate a reinceput sa functioneze vineri dupa-amiaza, pentru prima data dupa 19 zile de blocaj, dupa ce reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate anuntasera ca se fac "testele finale pentru revenirea la modul de lucru uzual", informeaza Hotnews.ro.

Sistemul a fost nefunctional timp de 19 zile, fiind cea mai grava avarie de la darea lui in folosinta. Medicii au explicat ca, in aceasta perioada, au fost nevoiti sa trimita acasa o parte dintre pacienti, din cauza ca riscau sa achite din buzunar contravaloarea serviciilor care nu puteau fi inregistrate in sistem.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, declara, joi seara, ca spera ca sistemul sa fie functional cel tarziu incepand de luni.

Razvan Vulcanescu, presedintele interimar al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate - institutie responsabila, potrivit ministrului Sanatatii, de functionarea platformei informatice - nu a putut fi contactat de HotNews.ro nici joi, nici vineri, pentru a oferi explicatii legate de functionare PIAS. Joi, premierul Viorica Dancila a cerut demisia sau demiterea lui Vulcanescu, insa presedintele interimar al CNAS a declarat, pentru Agerpres, ca nu ia in calcul o demisie.

"Este o avarie foarte grava, chiar daca ei evita sa spuna. Ei nu au avut curajul sa spuna. Tot sistemul e prabusit" - declara joi Sandra Alexiu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, pentru HotNews.ro.

Citeste si:
Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 iulie, cu două...
Cardul de sănătate redevine...

Sursa foto: Shutterstock / LightField Studios

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri