Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat luni intr-o conferinta de presa legata de haosul de la votul din diaspora ca ”principala cauza a fost dublarea scrutinului (cu referendumul – n.red.) si votul dublu care a creat destul de multe probleme, potrivit G4Media.

Melescanu a mai spus ca ar fi existat si o ”estimare nerealista de catre multe ambasade in legatura cu numarul de participanti la vot. Ambasadele cunosc realitatile si au acces la informatii, MAE nu are nici un fel de date legat de comunitatile din strainatate”.

Melescanu a mai spus ca MAE a cerut biroului electoral sa prelungeasca votarea dupa ora 21.00, dar institutia a refuzat.

Oficialul roman a mai spus si ca partidele nu au participat la comisiile electorale, iar o alta problema a fost cauzata de viteza slaba a internetului in unele tari, care a facut ca sistemul STS de impiedicare a votului multiplu sa functioneze lent.

Reamintim ca presedintele Iohannis i-a cerut premierului Dancila sa il demita pe Teodor Melescanu pentru modul in care a fost organziat votul pe 26 mai.

A doua zi de consultari cu...
Citeste si: A doua zi de consultari cu partidele la Cotroceni

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
5 motive pentru care Guvernul Dancila ar trebui demis urgent