Pensiile speciale, de mii de lei pentru primari, consilieri locali si judeteni, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene, ar putea fi adoptate miercuri, in sedinta de Guvern, prin Ordonanta de Urgenta.

Asta, desi proiectul a primit aviz negativ marti, de la Consiliul Economic si Social, in urma unei sedinte in care sindicatele si patronatele au criticat dur Guvernul, scrie PROTV.ro.

Patronate: “As vrea sa intreb reprezentantul Guvernului care este urgenta pentru a adopta o OUG pe codul administrativ?”

Vezi aici clipul pe PROTV

Sindicat: “Raspundeti, care-i urgenta? Sa primeasca primarii pensii acum, ca vin alegerile in noiembrie, in decembrie?”

Pagina de Media: Cati bani au...
Citeste si: Cati bani au cheltuit pe TV partidele in campania electorala

Sirma Caraman, secretar de stat Ministerul Dezvoltarii: “Urgenta este ca... Somia, aaa, Romania si-a asumat niste, aaa, fa.. angajamente fata de Uniunea Europeana, ca implementam strategiile privind functia publica si reforma administratiei. Deja suntem cu un an in urma in implementare pentru ca majoritatea acestor masuri sunt in cod”.

Secretarul de stat de la ministerul Dezvoltarii, Sirma Caraman, a justificat pensiile speciale ale primarilor, consilierilor si presedintilor de consilii judetene prin faptul ca alesii au avut salarii mici.

Sirma Caraman, secretar de stat Ministerul Dezvoltarii: “Este o compensatie pentru ceea ce s-a intamplat pana in prezent, ca salariile din administratia publica pentru primari au fost foarte mici”

Patronat: “Dar cand au candidat stiau ca o sa vina aceasta lege? Isi dau demisia? Sa se duca acasa daca au salariile mici, nu le-a cerut nimeni sa candideze. Asta nu e o functie asa...ca sunt angajati undeva. Deci au facut-o de bunavoie si acum le plangem noi de mila”

Sebastian Ghita scapa de un...
Citeste si: Sebastian Ghita scapa de un dosar penal


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Barna, despre motiunea de cenzura: E dificil de spus daca trece