Legea pensiilor a fost respinsa miercuri in Senat din cauza absenteismului masiv al senatorilor social-democrati. Astfel, actul normativ a primit doar 65 de voturi ”pentru”, insuficiente insa pentru o lege organica, pentru adoptarea careia este nevoie de minimum 69 de voturi. De mentionat ca PSD are singur majoritatea absoluta in Senat, cu exact 69 de alesi, scrie g4Media.

In favoarea Legii au votat senatorii PSD, ALDE si UDMR, prezenti la sedinta, in vreme ce alesii PNL si USR s-au abtinut. Senatul este prima camera sesizata in acest caz, legea urmand sa fie trimisa Camerei Deputatilor, forul decizional. In Camera insa, PSD si ALDE nu au majoritate decat impreuna cu UDMR si alte partide.

La inceputul lunii martie, CCR a decis, cu unanimitate de voturi, ca legea pensiilor este partial neconstitutionala, actul normativ fiind retrimis Parlamentului pentru reexaminare. Sesizarea impotriva legii a fost depusa de PNL si USR la finalul anului trecut, imediat dupa votul din Camera Deputatilor.

In plus, Legea pensiilor este aspru criticata de economisti si de institutii financiare interne si internationale (inclusiv Comisia Europeana si Fondul Monetar International) din cauza impactului devastator pe care forma actuala, propusa de guvernarea PSD-ALDE, l-ar asupra bugetului de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
PSD, prins intre promisiunile fata de pensionari si gaura din buget