Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruta Kovesi in curs pentru sefia Parchetului European, este favorit sa preia sefia Parchetului National Financiar francez, echivalentul DNA din Franta, potrivit televiziunii franceze TV5. Bohnert ar urma sa-i ia locul actualei sefe a PNF, Eliane Houlette, careia i s-a incheiat mandatul. Daca Bohnert va fi numit in fruntea DNA-ului francez, Consiliul UE nu ar mai avea practic nici un motiv sa se opuna numirii lui Kovesi la sefia Parchetului European, relateaza G4Media.ro.

Consiliul UE l-a sustinut pana acum pe Jean-François Bohnert in cursa impotriva lui Kovesi, care la rândul sau este susținuta de Parlamentul European. Cele doua instituții europene nu au ajuns la un compromis atat timp cat ambii candidati si-au mentinut pozitiile.

Parchetului Național Financiar a fost infiintat in 2014 ca un instrument de lupta impotriva criminalitații financiare si in cinci ani de activitate a avut câteva reusite majore: condamnarea lui Claude Guéant (mâna dreapta a lui Nicolas Sarkozy) si a lui Teodorin Obiang (vicepresedinte in Guineea Ecuatoriala), dar si fortarea filialei elvețiene a bancii HSBC la plata unei sume de 300 de milioane de euro pentru evitarea unui proces. De asemenea, PNF a deschis un rasunator proces de coruptie impotriva ex-presedintelui Nicolas Sarkozy, o premiera in istoria Frantei.

Autoritatile il privilegiaza pe Jean-François Bohnert, actual procuror general la Reims, pentru a conduce Parchetul Național Financiar, potrivit Le Monde. Numirea in functie este facuta prin decret al presedintelui Emmanuel Macron, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii din Franta.

Reamintim ca Dacian Ciolos, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, din care face parte si partidul presedintelui Emmanuel Macron, a declarat miercuri ca, dupa repartitia functiilor de conducere stabilita in Consiliul European de marti, candidatura Laurei Codruta Kovesi la Parchetul European se bucura de un nou argument – cel al echilibrului geografic. Fostul premier a anunțat ca se va implica pentru a o susține pe fosta sefa DNA sa ajunga procuror-sef european si ca va face acest lucru mai ales purtând discuții cu partenerii francezi din interiorul grupului Renew. „Vom ajuta noua presedintie a Consiliului Uniunii Europene sa ajunga la un acord cu Parlamentul European, inclusiv prin discutii cu partenerii nostri francezi din familia noastra politica”, a declarat Dacian Ciolos intr-o conferinta de presa a Renew Europe la Bruxelles.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri