Sebastian Scarlat, pompier timp de 13 ani, a ajuns de la Detasamentul de Pompieri Moreni direct la conducerea a doua dintre firmele infiintate de Consiliul General Bucuresti, considerate ILEGALE de instanta: director la Compania de Paza si administrator la Compania de strazi. Scarlat, care se declarata specialist in arte martiale, are studii de drept si agricultura. Surse din Primaria Bucuresti au declarat pentru G4Media.ro ca acesta se afla intr-o relatie apropiata cu sora primarului general, Gabriela Firea, dar atat Scarlat, cat si Primaria Generala au refuzat sa raspunda intrebarilor pe aceasta tema.

CV-ul oficial al lui Sebastian Scarlat arata ca acesta a fost numit Director General adjunct al Companiei Municipale de Paza si Securitate Bucuresti SA in 5 martie 2018, la o zi dupa ce si-a terminat incadrarea ca Subofiter operativ principal II in cadrul ISU Basarab Dambovita – Departamentul de Pompieri Moreni. El apare si acum in aceeasi pozitie de conducere pe site-ul Companiei Municipale de Paza, firma detinuta de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (99,9% din actiuni) si SC Service Ciclop SA.

In luna iunie 2019, ANAF a blocat conturile Companiei Municipale de Paza din cauza neplatii taxelor, potrivit Newsweek.

Acelasi Sebastian Scarlat apare si in conducerea Companiei Municipale de Strazi, Poduri si Pasaje in functia de membru al Consiliului de Administratie. Firma e detinuta tot de Consiliul General al Municipiului Bucuresti cu 99,9% din actiuni si SC Service Ciclop SA.

Experienta profesionala a lui Sebastian Scarlat (45 de ani), asa cum e descrisa in CV-ul sau, nu indica legaturi cu domeniile de activitate ale celor doua companii infiintate de Primaria Bucuresti la initiativa primarului Gabriela Firea. Astfel, el a fost administrator al firme Sebson SRL din Moreni timp de sase ani (firma a fost radiata intre timp), dupa care intre 2005 si 2006 a fost pompier servant la SC Sting Prest Prod SRL, alti 12 ani fiind Subofiter la Departamentul de Pompieri Moreni.

Citeste si:
Primaria Capitalei: 9 MIL. euro aprobate pentru Rabla TAXI
Primaria Capitalei a aprobat...

CV-ul lui Scarlat arata ca acesta a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice (cursuri in perioada 2013-2017), Facultatea de Agricultura a Universitatii de Stiinte Agricole din Iasi (cursuri in perioada 2003 – 2006), precum si un Master in Drept social roman si european la Universitatea Ecologica (2010 – 2012).

Sebastian Scarlat are si calificarea de detectiv particular la Scoala Agatha Christie Bucuresti, calificare de Operator introducere date, calificare de servant pompier si de Inspector de protectia muncii.

In plus, Scarlat arata ca a urmat cursurile Scolii de Arte Martiale stilul Sotokan – Fudocan, in urma carora ”am dobandit aptitudini necesare unui bun instructor si anume: spirit de observatie, bun psiholog, viteza de reactie, stapanire de sine, agilitate si sa fiu un bun indrumator si organizator”.

In ceea ce priveste limbile straine cunoscute, Sebastian Scarlat arata in CV ca vorbeste satisfacator engleza si turca.

Citeste si:
Firea cumpara parcometre de trei ori mai scumpe decat cele din Berlin
Firea cumpara parcometre de...

In urma cu o saptamana, G4Media.ro i-a adresat telefonic si prin mesaje o serie de intrebari lui Sebastian Scarlat, legate de competentele sale si de relatia cu sora primarului general, dar acesta a refuzat sa raspunda si ne-a directionat catre biroul de presa al Primariei Generale. Nici biroul de presa al Primariei Generale nu a raspuns la intrebarile G4Media.ro pana la ora publicarii articolului. Daca vom primi un raspuns, il vom insera in articol.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Gabriela Firea continua sa ignore decizia instantei si arunca cu banii