Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Ionel-Sorinel Vasilca, si-a dat demisia din functie. El a transmis ca si-a inaintat demisia "pentru a nu afecta prestigiul institutiei".

"Doresc sa va informez ca, incepand cu data de 29 iulie 2019, am inaintat Presedintelui Romaniei demisia mea din functia de director al Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Fac precizarea ca demisia nu a fost depusa ca urmare a existentei unei sincope, inadvertente sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovatie in exercitarea functiei de preluare si localizare a apelurilor de urgenta 112 de catre STS, a neglijentei mele in serviciu, a tratarii superficiale sau a neasumarii responsabilitatilor care privesc datoria mea si a tuturor angajatilor de a garanta functionarea continua a serviciilor speciale, de cooperare si a celor pe linia 112.

Demisia a fost inaintata pentru a nu afecta prestigiul institutiei", a transmis Ionel-Sorinel Vasilca, printr-un comunicat de presa.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, intr-un comunicat, ca va informa membrii Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru a lua act de aceasta demisie.

Citeste si:
Prezidentialele s-ar putea desfasura fara tablete: ce spune STS
Alegerile prezidentiale:...

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a primit luni, 29 iulie a.c., demisia din functia de director al Serviciului de Telecomunicatii Speciale a domnului Ionel-Sorinel Vasilca. In cadrul sedintei Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, care va avea loc marti, 30 iulie, Presedintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de aceasta demisie”, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a inaintat, luni, Guvernului si presedintelui Klaus Iohannis un raport referitor la actiunile desfasurate in cazul de la Caracal, anterior datei de 26 iulie, urmand ca, dupa analizarea in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, acesta sa fie facut public.

Sursa foto: Agerpers / Alex Tudor

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
INML: Oasele din padure apartin unei alte fete, nu Alexandrei Macesanu