Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a transmis, luni, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca nu este de acord cu reducerea sumelor de la investitii si cu reducerea sumelor de la ministere de baza: Transporturi, Educatie si Sanatate.

"In cadrul sedintei coalitiei de guvernare din aceasta dimineata, presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a discutat cu premierul Viorica Dancila si ministrul de Finante, Orlando Teodorovici, propunerea de rectificare bugetara pentru acest an. Presedintele Calin Popescu-Tariceanu a reiterat ca ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de baza in dezvoltarea statului, precum Ministerul Transporturilor, Ministerul Educatiei sau Ministerul Sanatatii. De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investitii si a cerut identificarea unor solutii", se arata intr-un comunicat ALDE, citat de Agerpres.

In cadrul acestor discutii, ALDE a propus, in vederea cresterii veniturilor bugetare, urmatoarele masuri: imbunatatirea colectarii veniturilor si intreprinderea de masuri de diminuare a evaziunii fiscale; reducerea cheltuielilor neeconomicoase cu aparatul administrativ supradimensionat la nivelul administratiei centrale de stat, al agentiilor si autoritatilor finantate prin bugetul de stat; reducerea numarului functiilor de conducere in cadrul ministerelor, agentiilor si autoritatilor.

Alte masuri propuse de ALDE vizeaza reducerea cheltuielilor neeconomicoase cu bunurile si serviciile, extinderea sistemului de achizitii centralizate pentru toate entitatile din subordinea ordonatorilor principali de credite, reorganizarea si descentralizarea agentiilor si autoritatilor din cadrul ordonatorilor principali de credite, care sa duca la debirocratizare si reducerea costurilor si prioritizarea cheltuielilor bugetare catre investitiile in derulare, la nivel central si local, si, de asemenea, alocarile de fonduri catre investitiile mari de infrastructura asumate la adoptarea bugetului pe anul 2019.

ALDE mentioneaza ca discutiile vor fi reluate intr-o urmatoare sedinta a coalitiei, la care ministrul de Finante este asteptat sa prezinte solutiile identificate pentru rezolvarea acestor puncte.

Sursa foto: Agerpres / Radu Tuta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri