Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca, la propunerea ALDE, coalitia de guvernare va decide aplicarea de la 1 ianuarie 2016 a unor masuri din Codul fiscal care fusesera amanate initial pentru o pentru o perioada de timp, precum reducerea impozitului pe dividende de la 16 la 5 la suta.

"Eu, stiti ca sprijin si este o initiativa categoric mai degraba in partea liberala a programului de guvernare, insa, cu siguranta, si PSD si UNPR sunt de acord cu acest lucru, ca acele masuri din Codul fiscal care au fost amanate un an de zile, la cererea PNL, (...) putem, cu siguranta, in baza rezultatelor acestui an, sa aplicam anticipat cateva dintre masuri si aici este vorba de reducerea impozitului pe dividente de la 16 la 5 la suta, plafonarea la cinci salarii medii (a contributiilor de asigurari de sanatate n.r.), asa cum era normal in momentul in care s-a schimbat regimul PFA si de asemenea, o masura dubla la microintreprinderi cresterea plafonului de la 65 de mii de euro la o suta de mii de euro, dar in acelasi timp obligatia de a avea cel putin un angajat, in felul acesta un angajat care cotizeaza la bugetul de asigurari sociale", a declarat premierul Victor Ponta la intalnirea cu liderii ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin, scrie Mediafax.

El a precizat ca masura de crestere a plafonului de la 65 de mii de euro la o suta de mii de euro va fi o masura care "cu siguranta din punct de vedere economic si bugetar va fi pe plus, nu va fi pe minus, asa cum si reducearea de la 16 la 5 la suta (la dividente n.r.), in final, va fi pe plus", dand exemplul reducerii TVA.

"Exact ca la TVA la alimente la 9 la suta, noi am incasat mai multi bani cu 9 la suta TVA decat cu 24 la suta. De ce? Pentru ca fiscalizam, pentru ca stimulam declararea veniturilor si acesta e un lucru foarte bun", a aratat Ponta.

Ponta a mai spus ca aceste propuneri vor fi discutate in cadrul coalitiei zilele urmatoare. "Nu are sens sa fie introduse (aceste masuri n.r.) in timpul anului. Incep de la 1 ianuarie, pentru ca e noul an fiscal. Decizia e a coalitiei si o vom lua zilele urmatoare. Propunerea e de la ALDE, eu spun ca e sustenabila", a adaugat Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri