Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca in sedinta CSAT au fost analizate rapoartele MAI si STS cu privire la cazul Caracal, adaugand ca cetatenii trebuie sa isi recapete increderea in stat prin eliminarea definitiva din sistem a celor care nu-si fac datoria.

"Cetateanul trebuie sa-si recastige increderea in stat si in institutii, sa se simta protejat in tara sa, iar un prim pas obligatoriu este eliminarea definitiva din sistem a celor care nu isi fac aceasta datorie", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni dupa sedinta CSAT.

El a aratat ca drama de la Caracal "ne arata unde este dus statul, cu institutiile lui, atunci cand pe primul loc sunt puse salvarea si protejarea infractorilor si cand deschiderea portilor inchisorilor devine grija decidentilor politici".

"Modificarile aduse Legilor justitiei, valul de pensionari din sistemul de ordine publica si siguranta nationala, recursul compensatoriu, toate acestea au generat grave vulnerabilitati la adresa securitatii nationale, cu efecte dintre cele mai dramatice pentru siguranta oamenilor. Am ajuns aici pentru ca guvernele din ultimii ani au umplut tara de incompetenti in functii, au dat afara prea multi profesionisti, au pus in schimb slugi si oameni incapabili", a adaugat Iohannis.

Seful statului a subliniat ca prioritatea zero a clasei politice trebuie sa fie garantarea sigurantei cetateanului.

"Coruptia si incompetenta distrug statul, deprofesionalizeaza institutii. Garantarea sigurantei cetateanului trebuie sa fie prioritatea zero a intregii clase politice. Dreptul la viata este cel mai important drept al omului si este obligatoriu ca intregul proces de reparare a legilor si a institutiilor distruse in ultimii ani de guvernarea PSD-ALDE sa porneasca de aici", a mai spus presedintele Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri