Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca in sedinta CSAT au fost analizate rapoartele MAI si STS cu privire la cazul Caracal, adaugand ca cetatenii trebuie sa isi recapete increderea in stat prin eliminarea definitiva din sistem a celor care nu-si fac datoria.

"Cetateanul trebuie sa-si recastige increderea in stat si in institutii, sa se simta protejat in tara sa, iar un prim pas obligatoriu este eliminarea definitiva din sistem a celor care nu isi fac aceasta datorie", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni dupa sedinta CSAT.

El a aratat ca drama de la Caracal "ne arata unde este dus statul, cu institutiile lui, atunci cand pe primul loc sunt puse salvarea si protejarea infractorilor si cand deschiderea portilor inchisorilor devine grija decidentilor politici".

"Modificarile aduse Legilor justitiei, valul de pensionari din sistemul de ordine publica si siguranta nationala, recursul compensatoriu, toate acestea au generat grave vulnerabilitati la adresa securitatii nationale, cu efecte dintre cele mai dramatice pentru siguranta oamenilor. Am ajuns aici pentru ca guvernele din ultimii ani au umplut tara de incompetenti in functii, au dat afara prea multi profesionisti, au pus in schimb slugi si oameni incapabili", a adaugat Iohannis.

Seful statului a subliniat ca prioritatea zero a clasei politice trebuie sa fie garantarea sigurantei cetateanului.

Citeste si:
CCR: Iohannis, obligat sa numeasca interimarii propusi de Dancila
CCR: Iohannis, obligat sa...

"Coruptia si incompetenta distrug statul, deprofesionalizeaza institutii. Garantarea sigurantei cetateanului trebuie sa fie prioritatea zero a intregii clase politice. Dreptul la viata este cel mai important drept al omului si este obligatoriu ca intregul proces de reparare a legilor si a institutiilor distruse in ultimii ani de guvernarea PSD-ALDE sa porneasca de aici", a mai spus presedintele Iohannis.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Klaus Iohannis: Decizia CCR nu schimba cu nimic situatia politica