Viorica Dancila a demis-o pe Ecaterina Andronescu de la ministerul Educatiei, dupa declaratia privind autostopul: „Am invatat de acasa sa nu ma urc cu un strain in masina”. Cine ii va lua locul?

“Am decis sa o demit astazi pe doamna Ecaterina Andronescu din functia de Ministru al Educatiei pentru declaratiile profund gresite facute recent in cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmatii care arata lipsa de intelegere – punctual, a cazului de la Caracal si, in general, a modului in care trebuie sa ne protejam copiii de rapiri, agresiuni, abuz si trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu”, a scris Viorica Dancila pe contul sau de Facebook.

Potrivit premierului, Ecaterina Andronescu a avut o atitudine lipsita de responsabilitate, care nu reflecta pozitia Guvernului si care nu isi doreste sa devina asimilata cu Executivul pe care il conduce.

“Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum inainte, sanctionat in acelasi mod. La fel cum voi denunta public orice actiune sau declaratie din partea oponentilor politici, daca vor incerca sa profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a intamplat in Caracal”, a precizat Dancila.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educatiei il va propune pe Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii

Citeste si:
Raportarile fictive "la hectar" revin in actualitate
Petre Daea, acuzat si de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Liviu Vasilescu, noul sef al Politiei Romane