Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care ministrul Culturii, Daniel Breaz, este desemnat ministru interimar al Educatiei. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat si decretul prin care Ecaterina Andronescu este revocata din aceasta functie.

Viorica Dancila a anuntat, vineri, ca a demis-o pe Ecaterina Andronescu din functia de ministru al Educatiei, pentru declaratiile "profund gresite" facute de aceasta intr-o emisiune televizata, scrie Agerpres. "Sunt afirmatii care arata lipsa de intelegere, punctual, a cazului de la Caracal si, in general, a modului in care trebuie sa ne protejam copiii de rapiri, agresiuni, abuz si trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsita de responsabilitate, care nu reflecta pozitia Guvernului si care nu imi doresc sa devina asimilata cu Executivul pe care il conduc", a scris, vineri, Viorica Dancila, pe Facebook.

Ecaterina Andronescu a afirmat joia trecuta ca ea a "invatat de acasa" sa nu se urce "in nicio masina straina", referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani rapita si sechestrata la Caracal de barbatul care a luat-o la ocazie.

"De exemplu, Alexandra - m-am interesat la Inspectoratul Scolar - mergea la scoala, avea abonament. Ce a determinat-o sa se duca la masina de ocazie? Cred ca va trebui, la inceputul anului scolar, sa introducem in toate scolile un sistem de protectie a copiilor si de a-i invata sa se protejeze singuri, sa se fereasca, pentru ca eu am invatat si de-acasa... Cred ca toate aceste lucruri trebuie sa le repetam si la scoala", a spus Ecaterina Andronescu, conform site-ului Antena 3.

Citeste si:
Dancila: Sunt mai puternica decat Iohannis si Barna
Viorica Dancila: Sunt mai...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila: Iohannis si Barna nu sunt apropiati de oameni