Presedintele Iohannis se va intalni pe 20 august cu presedintele SUA, Donald Trump

Presedintele Klaus Iohannis va efectua, pe 19 si 20 august, o vizita la Washington, la invitatia omologului american, Donald Trump, a precizat marti seara Administratia Prezidentiala, noteaza Agerpres.

Anterior, Casa Alba a anuntat intrevederea celor doi presedinti pe data de 20 august.

"Cu prilejul intrevederii, presedintele Klaus Iohannis si presedintele Donald J. Trump vor discuta despre intarirea si dezvoltarea in continuare a Parteneriatului strategic puternic si dinamic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, in toate dimensiunile sale, inclusiv in plan securitar si economic. Presedintele Romaniei va evidentia, si cu aceasta ocazie, faptul ca tara noastra va continua sa fie un partener strategic solid si un aliat responsabil si de incredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritatile politicii externe a Romaniei fiind consolidarea relatiei transatlantice si a securitatii spatiului euroatlantic", arata Administratia Prezidentiala.

Presedintia americana a informat ca cei doi lideri vor discuta despre cea mai buna abordare a provocarilor de securitate comune cu care se confrunta SUA si Romania si despre caile de a promova parteneriate energetice si comerciale bilaterale si echitabile.

Vizita survine in contextul in care Romania marcheaza 30 de ani de la caderea comunismului si 15 ani de apartenenta la NATO, noteaza Casa Alba.

Citeste si:
Iohannis a testat ruta feroviară Gara de Nord - Aeroportul Henri...
Iohannis a testat garnitura...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa citata subliniaza ca presedintele Trump "asteapta cu nerabdare sa sarbatoreasca aceste aniversari importante impreuna cu presedintele Iohannis".

Este pentru a doua oara, in actualele lor mandate, cand presedintele Trump si presedintele Iohannis au o intrevedere la Casa Alba, dupa intalnirea din iunie 2017.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri