Joi seara, Viorica Dancila a facut declaratii, alaturi de Mihai Fifor, ministrul de Interne, la Palatul Victoria, despre tragedia din Caracal si masurile pe care Guvernul le va lua. Printre altele, premierul a anuntat ca va da o ordonanta de urgenta prin care va cere pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru violatori si criminali. Principalele declaratii ale Vioricai Dancila, mai jos.

“Astazi s-au implinit doua saptamani de la primul apel al Alexandrei (…) Nu am ezitat nicio secunda sa fac schimbarile necesare si nu voi ezita nici de-acum inainte. Am demis intreaga conducere a institutiilor responsabile, exista anchete in desfasurare, cine nu isi intelege misiunea pleaca, cine isi bate astfel joc de institutia pe care o reprezinta pleaca”.

“Vor fi sanctionati fiecare pentru orice eroare dovedita, asa incat sa ramana cei care isi fac bine meseria. Sa nu ne pierdem increderea in ei, pentru ca institutiile statului trebuie sa ramana puternice. Am instituit un grup de lucru interministerial care a elaborat un grup de 14 masuri pe care le vom implementa”

“Ministerul Justitiei va aduce propuneri de modificare a legii inclusiv pentru inasprirea pedepselor. Voi da o ordonanta de urgenta cu inchisoarea pe viata pentru violatori si criminali. Am zero toleranta”, a spus Dancila.

Reamintim faptul ca sub guvernarea sa, PSD a dat recursul compensatoriu, prin care mii de violatori, talhari sau chiar criminali au fost eliberati mai devreme si simultan din inchisori. Recursul compensatoriu inca este in vigoare.

Citeste si:
Dancila: Am pornit o lupta impotriva criminalitatii si nu ma voi opri
Viorica Dancila: Am pornit o...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dancila: Iohannis si Barna nu sunt apropiati de oameni