Dancila vrea corectarea "defectiunilor" legate de indemnizatiile pentru mame si concediile medicale printr-o noua ordonanta

Premierul Viorica Dancila a anuntat luni ca in urmatoarea sedinta de Guvern va fi adoptata o noua ordonanta, care sa corecteze "defectiunile" din legea salarizarii legate de indemnizatiile pentru mame si concediile medicale, potrivit Hotnews.

"Eu consider ca cele patru elemente care au stat la baza legii salarizarii au fost indeplinite. Aici ma refer la munca egala, plata egala - si cred ca ministrul Muncii a dat exemplul unor consilieri care la un minister aveau 18.000 de lei si acelasi consilier cu aceeasi munca avea 4.000 de lei la alt minister. Deci este, prin urmare, un principiu european ca la munca egala sa avem plata egala", a declarat luni premierul Viorica Dancila.

De asemenea, Dancila a anuntat ca in urmatoarea sedinta de guvern va fi adoptata o noua ordonanta, care sa regleze indemnizatiile mamelor si "defectiunile" din legea privind concediile medicale.

"In urmatoarea sedinta vom avea inca o ordonanta sa reglam pentru mamici, pentru concediile medicale, acolo unde avem deficiente", a completat premierul Viorica Dancila.

Citeste si:
Plata indemnizaţiilor pentru sprijinirea angajaţilor şi...
Guvernul a aprobat procedura...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri