Viorel Mocanu, care a schimbat apararea in dosarul Dragnea vs. Romania, a fost eliberat, „la cerere”, din functia de secretar de stat, agent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Decizia, semnata de premierul Viorica Dancila, a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial, scrie Hotnews.ro.

Imediat ce a fost pus in functia in care reprezinta statul roman in procesele de la CEDO, Mocanu a transmis Curtii 7 pagini de observatii, plus anexe, in care nu doar ca nu combate afirmatiile „adversarului” sau, avocatul lui Liviu Dragnea, dar le si sustine.

Specialisti in drept consultati de HotNews.ro au precizat atunci ca o astfel de schimbare de strategie nu ar fi putut fi facuta de agentul guvernamental Mocanu decat cu aviz de la ministrul de Externe, Teodor Melescanu, insa Ministerul de resort a refuzat sa dea explicatii pe aceasta tema.

Cand a preluat functia de agent guvernamental al statului roman la CEDO, Mocanu a fost si avansat de la director in MAE la secretar de stat.

Citeste si:
Liviu Dragnea, adus in instanta ca martor in dosarul lui Zgonea
Liviu Dragnea, adus in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
SS recunoaste ca a cerut DNA dosarul agentului guvernamental la CEDO