Reactiile oficialilor Parlamentului European nu au intarziat sa vina, dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost numita sefa Parchetului European. Astfel, Guy Verhofstadt spune ca numirea ei este un semnal important pentru guvernul Romaniei: nu trebuie sa o concediati!

“Felicitari Laurei Kovesi pentru numirea ei ca sefa a Parchetului European! Nu doar cea mai buna persoana pentru aceasta functie, dar si un semnal important pentru Guvernul Romaniei: Nu trebuia sa o concediati. Astfel de decizii dubioase se vor intoarce impotriva voastra”.

La randul sau, Manfred Weber scrie ca numirea lui Kovesi “este un mare succes pentru EPPGroup si lupta impotriva coruptiei. Dupa luni de atacuri inacceptabile venite chiar de la PSD, Parchetul European ar trebui sa se apuce cat mai repede de treaba!”

Sophie in ‘t Veld scrie: “Stirea se aude peste tot, pe coridoare: numirea L. C. Kovesi ca sefa a Parchetului European, in sfarsit. O stire excelenta!! Felicitari Kovesi!”

Yannis Koutsomitis scrie si el ca este o veste buna pentru “statul de drept si lupta impotriva coruptiei in Uniunea Europeana. 17 dintre cele 22 de state membre au votat in favoarea Laurei Codruta Kovesi”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Kovesi, confirmata in functia de procuror sef european de Consiliul UE