Fostul europarlamentar social-democrat Catalin Ivan si-a depus, duminica, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidentiale, el afirmand la intrarea in sediul BEC ca acest demers inseamna o oportunitate de a face cunoscut proiectul politic in care s-a angrenat, Partidul Alternativa pentru Demnitate Nationala, si care se doreste "o alternativa la actuala clasa politica", noteaza Agerpres.

Catalin Ivan a precizat ca va depune la BEC un numar de 235.119 semnaturi pe care a reusit sa le adune cu ajutorul reprezentantilor partidului care-l sustine, Alternativa pentru Demnitate Nationala.

"Inseamna o oportunitate foarte mare de a ne face cunoscut proiectul. In primul rand, ADN inseamna alternativa la actuala clasa politica, ne propunem sa facem altfel politica, sa venim cu altfel de politicieni in fata romanilor si, in al doilea rand, vorbim despre demnitate nationala ca suma a demnitatilor individuale, vorbim despre un proiect coerent de regenerare a Romaniei, de schimbare din temelii a societatii romanesti si a clasei politice", a declarat Catalin Ivan.

El a subliniat ca la momentul actual Romania avea nevoie mai mult ca oricand "de o dezbatere mult mai profunda despre situatia reala" a tarii, la care sa participe cat mai multi candidati si a adaugat ca, in opinia sa, numarul de 200.000 de semnaturi, impus prin lege pentru depunerea candidaturii, este "excesiv".

"Poate ar fi trebuit sa vedem mult mai multe proiecte argumente. Faptul ca aceasta dezbatere electorala va fi viciata de faptul ca multi candidati nu au reusit sa stranga semnaturile este o pierdere foarte mare pentru noi toti. Speram sa fie cat mai multi, sunt oameni care au proiecte coerente care ar fi putut sa contribuie fundamental la dezbaterea electorala, e o oportunitate ratata din punctul meu de vedere. Deci, eu cred ca numarul acesta de 200 de semnaturi este excesiv", a mai declarat Ivan.

Citeste si:
BEC a stabilit ordinea candidatilor la prezidentiale pentru vot
BEC a stabilit ordinea...

Sursa foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
UPDATE Dancila isi lanseaza candidatura la prezidentiale. Declaratii.