Presa internationala scrie despre esecul Rovanei Plumb pentru functia de comisar european la Transporturi

Presa internationala a scris despre avizele negative primite de candidatii Romaniei si Ungariei, noteaza Digi24.ro.

„Noua echipa de top a UE este in dubii din cauza unor ingrijorari legate de conflicte de interese”, a scris The Washington Post. Comisia juridica a Parlamentului European, cea care verifica declaratiile financiare ale candidatilor, a refuzat sa recomande ca Rovana Plumb si Laszlo Trocsanyi sa mearga la audierile oficiale, au scris ziaristii americani.

Reuters a spus ca respingerile il fac de ras pe premierul ungar Viktor Orban, dar si Guvernul Romaniei, aflat in mijlocul unei crize politice si care a mai avut probleme la Bruxelles.

EuObserver a notat ca respingerea candidatilor Romaniei si Ungariei este fara precedent. Este, de asemenea, rezultatul noilor reguli de procedura, aplicate acum pentru prima data. Publicatia a notat si motivele pentru care cei doi au fost respinsi. In cazul Rovanei Plumb, au existat diferente intre declaratiile de avere date in Romania si la UE.

„Ursula von der Leyen si refuzurile care ii dau dureri de cap” a titrat Politico.

Citeste si:
Cum comenteaza presa internationala alegerile din Romania
Reactii de peste granite: Cum...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Europa Libera a citat o purtatoare de cuvant a Comisiei Europene care a spus ca Romania si Ungaria nu trebuie automat sa faca noi propuneri de comisari. Urmatorii pasi vor fi decisi de Parlament si de Ursula von der Leyen.

Comisia Juridica a Parlamentului European intrunita joi dimineata a respins la vot candidatura Rovanei Plumb pentru functia de comisar european la Transporturi. Ea a fost chemata pentru o audiere exceptionala, pentru a da lamuriri cu privire la diferentele dintre declaratiile sale de avere depuse la Bruxelles si la Bucuresti.

Sursa foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri