Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat miercuri ca premierul Viorica Dancila va raspunde personal pentru posibila pierdere a portofoliului pe Transporturi in Comisia Europeana in cazul in care candidatul PSD va fi din nou respins. El i-a solicitat premierului sa se consulte cu seful statului in privinta candidatului pentru postul de comisar european.

"In ceasul al 13-lea, solicit premierului sa respecte legea, sa consulte presedintele Romaniei in procedura de nominalizare a comisarului european, sa se prezinte in fata comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru audierea candidatului, astfel incat Romania sa poata sa dea un candidat care sa aiba sanse sa treaca de Parlament si care sa poata sa gireze acest portofoliu important al Transporturilor care a fost repartizat Romaniei. In cazul in care acest lucru nu va fi indeplinit, Viorica Dancila va raspunde personal pentru gravele prejudicii pe care le va inregistra Romania la nivel european, pentru posibila pierdere a portofoliului de Transporturi si pentru toate efectele negative ale candidatilor profund nepotriviti pe care i-a desemnat in mod ilegal pentru pozitia de comisar european", a declarat Orban la Parlament, citat de Agerpres.

Klaus Iohannis i-a cerut, miercuri, din nou, premierului Viorica Dancila sa faca o noua nominalizare pentru poziția de comisar european „doar in urma consultarii cu presedintele Romaniei si dupa obținerea avizului Parlamentului”.

„Ii atrag atenția in mod public doamnei Dancila: incetați sa mai riscați credibilitatea țarii pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastra a facut deja mult prea mult rau Romaniei, opriți-va! Nu mai faceți de rusine Romania cu toti oamenii neprofesionisti si cu probleme de integritate pe care insistați sa ii nominalizati atat in Guvern, cat si in posturi importante din cadrul Uniunii Europene!”, potrivit unei declarații de presa a presedintelui Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri