Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat miercuri ca premierul Viorica Dancila va raspunde personal pentru posibila pierdere a portofoliului pe Transporturi in Comisia Europeana in cazul in care candidatul PSD va fi din nou respins. El i-a solicitat premierului sa se consulte cu seful statului in privinta candidatului pentru postul de comisar european.

"In ceasul al 13-lea, solicit premierului sa respecte legea, sa consulte presedintele Romaniei in procedura de nominalizare a comisarului european, sa se prezinte in fata comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru audierea candidatului, astfel incat Romania sa poata sa dea un candidat care sa aiba sanse sa treaca de Parlament si care sa poata sa gireze acest portofoliu important al Transporturilor care a fost repartizat Romaniei. In cazul in care acest lucru nu va fi indeplinit, Viorica Dancila va raspunde personal pentru gravele prejudicii pe care le va inregistra Romania la nivel european, pentru posibila pierdere a portofoliului de Transporturi si pentru toate efectele negative ale candidatilor profund nepotriviti pe care i-a desemnat in mod ilegal pentru pozitia de comisar european", a declarat Orban la Parlament, citat de Agerpres.

Klaus Iohannis i-a cerut, miercuri, din nou, premierului Viorica Dancila sa faca o noua nominalizare pentru poziția de comisar european „doar in urma consultarii cu presedintele Romaniei si dupa obținerea avizului Parlamentului”.

„Ii atrag atenția in mod public doamnei Dancila: incetați sa mai riscați credibilitatea țarii pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastra a facut deja mult prea mult rau Romaniei, opriți-va! Nu mai faceți de rusine Romania cu toti oamenii neprofesionisti si cu probleme de integritate pe care insistați sa ii nominalizati atat in Guvern, cat si in posturi importante din cadrul Uniunii Europene!”, potrivit unei declarații de presa a presedintelui Iohannis.

Citeste si:
Ludovic Orban, numit premier de Klaus Iohannis
Ludovic Orban, numit premier...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
PNL refuza o dezbatere Iohannis-Dancila