Premierul Viorica Dancila i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis noi propuneri de ministri interimari, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.


Conform surselor citate, Dancila l-a propus pe ministrul Apararii, Gabriel Les, ca ministru interimar al Afacerilor Interne, pe vicepremierul Daniel Suciu ca ministru interimar al Justitiei, iar pe ministrul Cercetarii, Nicolae Hurduc, ca ministru interimar la Educatie.

De asemenea, ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, a fost propus interimar la Ministerul Mediului, ministrul Economiei, Niculae Badalau, ca ministru interimar al Energiei, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Stefan Oprea, ca interimar la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, iar Alexandru Petrescu - vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei.

Conform deciziei CCR, presedintele este obligat de judecatorii Curtii Constitutionale sa semneze decretul de eliberare din functie al ministrului Justitiei, Ana Birchall. Premierul Viorica Dancila a propus revocarea din functie a Anei Birchall pe 23 august si numirea Danei Garbovan in locul acesteia, dar seful statului a refuzat.

Ulterior premierul a cerut Curtii Constitutionale sa arbitreze acest conflict, iar judecatorii CCR au deciz azi, cu 7 voturi pentru si 2 voturi impotriva ca presedintele „trebuie sa emita de indata” decretul de revocare din functie a tuturor ministrilor demisi de prim-ministru.

Ana Brchall a cazut in dizgratia social-democratilor dupa actiunile si luarile de pozitie in totala contradictie cu linia partidului.

Citeste si:
Dancila, minciuni in lant la Televiziunea Publica
Dancila, minciuni in lant la...

Viorica Dancila a trimis la finalul lunii august, la Palatul Cotroceni, nominalizari pentru Justitie - Dana Girbovan, Interne - Mihai Fifor, vicepremier pe probleme economice - Iulian Iancu, vicepremier pentru parteneriatele strategice - Ana Birchall, Educatie - Serban Valeca.

„Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern.”, a spus, la momentul respectiv, Klaus Iohannis.

Dupa iesirea de la guvernare a ALDE, Viorica Dancila a trimis la Presedintie propuneri pentru numirea unor intermari la Energie - Niculae Badalau, Mediu - Ioan Denes, Relatia cu Parlamentul - Radu Oprea.

Citeste si:
Iohannis, in cazul in care vine Dancila la dezbatere: Nu va fi primita
Iohannis, intrebat ce se va...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dovada ca Viorica Dancila a sustinut OUG 113 la Bruxelles