Reprezentantii unei asociatii neguvernamentale care pana acum a militat pentru construirea Autostrazii A8, cunoscuta si ca Autostrada Unirii, au infiintat un partid politic denumit "Impreuna pentru Moldova", noteaza Agerpres.

Noua formatiune politica a primit acordul judecatorilor Tribunalului Bucuresti. Ea ii are ca initiatori pe Ionel Apostol, Catalin Urtoi, ambii fiind reprezentantii asociatiei neguvernamentale iesene "Impreuna pentru A8", si pe galateanul Vicentiu Marian Dumitriu.

"Admite cererea. Dispune inregistrarea Partidului 'Impreuna pentru Moldova' in Registrul Partidelor Politice tinut de Tribunalul Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica, azi, 7 octombrie", se mentioneaza in solutia data pe scurt si prezentata pe portalul instantelor de judecata.

Reprezentantii asociatiei civice sustin ca au decis sa infiinteze partidul "Impreuna pentru Moldova" in speranta ca se vor rezolva mai repede problemele cu infrastructura pe care le intampina regiunea respectiva.

"Am decis sa facem acest partid pentru a continua lupta pentru infrastructura Moldovei, de dincolo de gard, ca sa ma exprim asa, mai plastic. Doi ani si jumatate noi tot am latrat, am spus, am cerut, dupa cum vedeti nu prea sunt preocupati politicienii nostri de aceasta zona a tarii si de cele doua proiecte ale Moldovei - A8 si A7 si de aceea am decis, pe data de 29 august am depus actele. Decizia am primit-o ieri (luni - n.r.). Ieri am fost la Tribunal si am semnat in fata judecatorului si a procurorului, a durat cam o luna si o saptamana. Deocamdata, pentru noi a fost important sa scoatem partidul. Sunt exemple din anii din urma cu oameni care au incercat sa faca partide si li s-au pus bete in roate. Incepem sa ne organizam structurile", a declarat Catalin Urtoi.

Citeste si:
Liviu Dragnea insista in instanta pentru dizolvarea PSD
Liviu Dragnea insista in...

Aceasta nu este singura formatiune politica de acest gen infiintata la Iasi. In anul 2000, fostul primar al Iasiului, Constantin Simirad, a infiintat "Partidul Moldovenilor", nemultumit fiind de fondurile alocate Iasiului de catre cei din administratia centrala. Doi ani mai tarziu, in 2002, Constantin Simirad a devenit membru PSD, iar in perioada 2003-2006 a fost ambasador al Romaniei in Cuba. Dupa pensionare, in perioada 2008-2012, Simirad a devenit presedintele Consiliului Judetean Iasi, el candidand pe listele PSD.

Sursa foto: Facebook Impreuna pentru A8

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Cati centimetri de autostrada are fiecare roman?