Presedintele Klaus Iohannis a promis ca la inceputul saptamanii viitoare va desemna un nou premier care sa ii ia locul reprezentantei PSD, Viorica Dancila. Acesta a subliniat ca sustine organizarea alegerilor anticipate, insa dupa alegerile prezidentiale.

“Consultarile vor fi continuate luni sau marti, intr-o formula mai restransa, pentru a clarifica ce trebuie facut. Totusi, vreau sa stie toata lumea ca vreau sa fac rapid o desemnare. Lunci, cel tarziu marti, voi desemna un premier”, a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis are, vineri, la Palatul Cotroceni, prima runda de consultari cu partidele si formatiunile parlamentare in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru. PSD nu participa la acestea.

Eu sunt in favoarea alegerilor anticipate, dar dupa prezidentiale. Constitutia Romaniei nu favorizeaza alegeri anticipate, ci chiar le inhiba in forma actuala. Sunt disupus sa ma impic, dupa prezidentiale, intr-o discutie oensta cu partidele pentru a gasi cea mai buna solutie”, a declarat presedintele

Acesta a explicat ca unul dintre motivele pentru care nu vrea sa discute despre alegeri anticipate inainte de cele prezidentiale, din noiembrie, este reprezentat de scenariul ramanerii la guvernare a unui Cabinet PSD.

“Acum nu se poate purata aceasta discutie. Daca ar pica doua propuneri pe care le-as face in perioada urmatoare, atunci acest guvern interimar Dancila ar ramane in functie, lucru inacceptabil si de neimaginat. Acest Guvern ar ramane pana s-ar organiza alegerile anticipate, adica in primavara. Acest scenariu nu poate fi luat in considerare pentru ca ar arunca Romania intr-o criza si haos de nedescris”, a concluzionat Klaus Iohannis.

“Nu vor exista taieri de salarii si pensii; PSD sa nu cheltuie banii romanilor”

Presedintele Klaus Iohannis a cerut Partidului Social Democrat "sa nu cheltuie banii romanilor" in timpul guvernarii interimare, mentionand totodata ca in perioada urmatoare nu vor exista taieri de salarii si pensii.

"Este nevoie de un guvern care inchide cu responsabilitate bugetul pe anul 2019. Si in acest context este important de subliniat si avertizez PSD-ul sa nu cheltuie banii romanilor in aceasta faza de interimat. Este nevoie de un guvern, urgent, care vine si repara greselile facute de PSD in economie. Si aici vreau sa fac o afirmatie si stiu foarte bine ce spun, cu toata claritatea: nu vor exista taieri de salarii si pensii. Si spun acest lucru pentru a contrazice o afirmatie mincinoasa a pesedistilor. Vreau sa repet: nu vor exista taieri de salarii si pensii", a aratat presedintele Iohannis, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri