Senatorul Mihai Fifor, secretar general al PSD, sustine ca presedintele Klaus Iohannis va trebui sa vina cu alta propunere de premier in cazul in care cea privindu-l pe Ludovic Orban, premierul desemnat de seful statului nu va trece de votul Parlamentului.

"Orban, 'nebunul' de sacrificiu de pe tabla de sah a lui Iohannis! Acesta e rolul marunt pe care i l-a rezervat presedintele, cel de 'premier respins'. Probabil a simtit si el ca e prea frumos ca sa poata fi adevarat. Iar ca sa nu faca pe 'nebunul', Rares Batistuta l-a amagit ca tot pe el il va pune Iohannis si a doua oara. Dar va spun ca nu va exista 'a doua oara' pentru Sica. Asa cum la remaniere Guvernul trebuie sa vina cu alta propunere de ministru, atunci cand presedintele o refuza pe prima, tot asa Iohannis va trebui sa vina cu alta propunere, dupa ce Sica va fi respins de Parlament", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Secretarul general al PSD adauga ca, in cazul in care presedintele Iohannis nu va proceda astfel, exista "calea sesizarii" la CCR.

"Iar daca presedintele va face pe 'nebunul', exista, desigur, calea sesizarii conflictului juridic de natura constitutionala. Deci, dragi romani, puteti rasufla usurati! Orban nu va fi premierul Romaniei! Va fi cel mult un 'premier respins', dupa care va redeveni... somer", conchide Fifor.

Marti, presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liderul PNL, Ludovic Orban, in functia de prim-ministru.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri