Senatorul Mihai Fifor, secretar general al PSD, sustine ca presedintele Klaus Iohannis va trebui sa vina cu alta propunere de premier in cazul in care cea privindu-l pe Ludovic Orban, premierul desemnat de seful statului nu va trece de votul Parlamentului.

"Orban, 'nebunul' de sacrificiu de pe tabla de sah a lui Iohannis! Acesta e rolul marunt pe care i l-a rezervat presedintele, cel de 'premier respins'. Probabil a simtit si el ca e prea frumos ca sa poata fi adevarat. Iar ca sa nu faca pe 'nebunul', Rares Batistuta l-a amagit ca tot pe el il va pune Iohannis si a doua oara. Dar va spun ca nu va exista 'a doua oara' pentru Sica. Asa cum la remaniere Guvernul trebuie sa vina cu alta propunere de ministru, atunci cand presedintele o refuza pe prima, tot asa Iohannis va trebui sa vina cu alta propunere, dupa ce Sica va fi respins de Parlament", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Secretarul general al PSD adauga ca, in cazul in care presedintele Iohannis nu va proceda astfel, exista "calea sesizarii" la CCR.

"Iar daca presedintele va face pe 'nebunul', exista, desigur, calea sesizarii conflictului juridic de natura constitutionala. Deci, dragi romani, puteti rasufla usurati! Orban nu va fi premierul Romaniei! Va fi cel mult un 'premier respins', dupa care va redeveni... somer", conchide Fifor.

Marti, presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe liderul PNL, Ludovic Orban, in functia de prim-ministru.

Citeste si:
Prima zi de consultari intre partide si presedinte s-a incheiat
Prima zi de consultari cu...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
UPDATE Dancila isi lanseaza candidatura la prezidentiale. Declaratii.