In Romania se pare ca victimele gasite decedate in paduri se sinucid. Dar nu oricum, ci prin impuscare in omoplati. De asemenea, tot in Romania, victimele violurilor sunt de fapt cele vinovate pentru ca nu au vorbit la timp cu parintii despre acest lucru, deci inseamna ca si-au dat consimtamantul.

Si nici macar nu conteaza daca sunt minore, sau nu.

Mai mult, in Romania daca violezi in repetate randuri, “risti” sa faci inchisoare simbolic, de cateva luni. Pentru ca iesi eliberat prin recursul compensatoriu, o inventie fantastica pusa in practica de PSD. Fantastica, bineinteles, pentru condamnati!

Tot in Romania nu conteaza absolut deloc faptul ca povestea spusa de inculpat este absurda, atata timp cat este ruda sau prieten apropiat cu “cineva puternic”. Politician, procuror sef, primar si asa mai departe. Suna foarte veridic, nu-i asa, cand padurarul s-ar fi impuscat din greseala cu pusca in omoplat (este oare, fizic, posibil, daca nu esti contorsionist?), dupa ce in prealabil a trecut o caruta peste picioarele tale.

Tot in Romania, daca esti preot si ai multiple marturii ca ai fi abuzat de copii minori, ti se iarta. Ba chiar ajungi sa fii invitat la televiziuni. Pentru ca, nu-i asa, "crestinii iti iarta abuzurile", caci sa arunce cu piatra cel care nu a pacatuit niciodata! Doamne ajuta, domnule Pomohaci.

Desi par cazuri diferite, toate au numitoare comune: coruptia, numirea unor persoane neprofesioniste in functii de conducere, modificarile fara consultari ale unor importante legi penale.

Si, bineinteles, faptul ca multe persoane publice uita ca rolul lor acolo este unul de servitor al intereselor cetatenilor, si nu invers.

Citeste si:
Vela se vede cu Firea: Traficul e infernal in Capitala
Vela se vede cu Firea:...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat a costat interventia BNR pentru a tine cursul valutar sub 5 lei