Prima reactie din PSD la programul de guvernare al liberalilor: Viziune ZERO

Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, transmite prin intermediul unui comunicat de presa ca programul de guvernare prezentat astazi de Ludovic Orban plagiaza propunerile PSD. Minzatu face referire la propunerea PSD ca Programul Operational Regional (POR) sa fie descentralizat si axele acestuia sa fie dimensionate in functie de specificul si de nevoile fiecarei regiuni de dezvoltare.

„Programul de guvernare al PNL, pe zona fondurilor europene este o rusine. Nu se poate ca un partid care vine la putere dupa o motiune de cenzura sa vina in programul de guvernare doar cu plagiat dupa ceea ce face deja Guvernul pe care l-a inlaturat. Nu se poate sa nu aiba absolut niciun plan, nicio prioritate, nicio masura in afara celor pe care eu le-am promovat in ultimele luni si PSD in ultimii 3 ani de guvernare social democrata. Marele plan al PNL la guvernare este sa descentralizeze POR, reforma pe care am prezentat-o deja Comisiei Europene in negocierile informale in ultimele luni, pentru ca noi consideram ca nu este normal sa ai un POR cu aceeasi componenta in toate regiunile Romaniei. In afara acestei propuneri plagiate de la PSD, Orban si trupa lui de Jokeri nu au niciun plan concret pentru a aborda perioada de programare 2021-2027”, sustine Roxana Minzatu, potrivit Digi24.

Roxana Minzatu il critica pe Ludovic Orban si pe ministrul propus de PNL la conducerea Ministerului Fondurilor Europene, afirmand despre acestia ca nu au pregatire sa coordoneze un astfel de domeniu.

„Fara nicio viziune, fara propuneri care sa ne arate ce anume se va face diferit sau mai bine pentru a imbunatati continuu performanta sistemului, Guvernul lui Iohannis va duce absorbtia fondurilor europene la ZERO. Am mai avut in 2016 tot ”Guvernul LUI” care a lasat in urma programe blocate si absorbtie ZERO. Nu putem raspunde serios, cu cifre si elemente tehnice, unui text din Programul de Guvernare PNL care arata mai mult a compunere de clasa a patra impanata cu elemente de plagiat”, a adaugat Minzatu.

Citeste si:
Prima reacție a lui Adrian Ionel la acuzația că a cerut mită...
Prima reacție a lui Adrian...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri