Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a depus lista de miniștri a guvernului PSD-PNL-UDMR și programul de guvernare. Acesta a prezentat o parte dintre măsurile care se regăsesc în programul de guvernare.

”Programul de guvernare se bazează pe reziliență, stabilitate, transparență, echitate și eficiență. Are în centru cetățeanul român”, a declarat Nicolae Ciucă, premierul desemnat, adăugând că PNRR reprezintă axul programului de guvernarare.

El precizează că este pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiții vor fi în conformitate cu procentul de 7% din PIB.

”O altă măsură este aceea prin care să sprijinim eliminarea decalajului între comunitățile locale și în felul acesta vom pune în aplicare planul național de investiții Anghel Saligny. Are o sumă alocată de aproximativ 50 de miliarde de lei până în 2028, doar până în acest moment din discuțiile avute cu domnul ministru Cseke s-au depus proiecte de aproximativ 134 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă că la nivel guvernamental este nevoie de stabilirea unui mecanism cât se poate de echitabil și eficient astfel încât să putem să stabilim prioritățile și repartiția cât se poate de transparentă a sumelor pe proiecte la nivelul tuturor comunităților locale”, adaugă Ciucă.

O parte dintre măsurile care se regăsesc în programul de Guvernare al PSD-PNL-UDMR, pe care acesta le-a prezentat, sunt:

  • legarea regiunilor istorice prin infrastructură rutieră și feroviară și în acelasi timp conectarea la coridoarele pan-europene
  • mărirea indemnizației sociale minimă de la 800 la 1000 de lei
  • indexarea pensiilor cu aproximativ 10%
  • pensionarii cu pensii sub 1.600 de lei vor avea un ajutor de 1.200 de lei pentru a trece peste iarnă, oferit în luna ianuarie
  • alocațiile pentru copiii cu vârsta mai mică de 2 ani vor ajunge la 600 de lei, în timp ce pentru ceilalți copii ajunge la 243 de lei
  • salariul minim brut va crește la 2.550 de lei
  • persoanele cu dezabilități vor avea a 13-a indemnizație
  • angajatorii vor putea menține un angajat cu salariul minim nu mai mult de 24 de luni
  • majorarea punctului de pensie la 1.586 de lei de la 1 ianuarie 2022

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri