Alexandru Cumpanasu, Viorica Dancila, Theodor Paleologu si Klaus Iohannis sunt in topul cautarilor dupa numele cadidatilor la alegerile prezidentiale pe Google din ultima luna, potrivit unui studiu realizat de agentia de marketing online si SEO TargetWeb.

Studiul a avut in vedere volumul de cautari dupa numele candidatilor, dar si alte cuvinte relevante alegerilor prezidentiale.

Astfel, topul cautarilor in ultimele 30 de zile este urmatorul:

  • Alexandru Cumpanasu: 119.600 cautari (84,6% dintre cautari au fost realizate in Romania, 2,3% sunt cautari realizate in UK, 2,3% dintre cautari au fost realizate in Italia);
  • Viorica Dancila: 108.870 cautari (81,4% dintre cautari au fost realizate in Romania, 2,7% au fost realizate in Germania, iar 2,1% dintre cautari au fost realizate in UK);
  • Theodor Paleologu: 87.720 cautari (85,2% din cautari realizate in Romania, 2,4% din cautari realizate in UK, 2,2% dintre cautari realizate in Germania);
  • Klaus Iohannis: 75.260 de cautari (80,7% dintre cautari au fost realizate in Romania, 2,5% dintre cautari au fost realizate in Germania, 1,9% dintre cautari au fost realizate in UK);
  • Mircea Diaconu: 43.150 (85,1% dintre cautari au fost realizate in Romania, 2,9% dintre cautari au fost realizate in UK, 2,5% dintre cautari au fost realizate in Germania).
  • Viorel Catarama: 20.150 cautari (87,8% dintre cautari au fost realizate in Romania)
  • Kelemen Hunor: 5.130 cautari (82,4% dintre cautari au fost realizate in Romania, 6,1% dintre cautari au fost realizate in Ungaria, 2,1% dintre cautari fiind realizate in Germania).

De asemenea, pentru candidatii Dan Barna, Ramona Ioana Bruynssels, Catalin Ivan, Bogdan Stanoevici, John-Ion Banu, Sebastian-Constantin Popescu si Ninel Peia nu au fost identificate volume semnificative de cautare, potrivit studiului realizat de TargetWeb.

Cele mai cautate partide politice pe Google

Din punct de vedere al partidelor politice, situatia este urmatoarea: USR (32.780 cautari), PSD (22.200 cautari), PNL (8.100 cautari), PMP (4.570 cautari), PLUS (3.600 cautari) si UDMR (2.330 cautari).

Top 6 intrebari pe Google referitoare la alegerile prezidentiale

• Cine este Alexandru Cumpanasu?
• Cine este Dan Barna?
• Cine castiga Alegerile Prezidentiale 2019?
• Cand sunt alegerile?
• Cine este Mircea Diaconu?
• Cine candideaza la presedintie?

“Romanii au cautat pe Google masiv cuvantul cheie "Alexandru Cumpanasu" dupa data de 26 Iulie, din cauza tragediei de la Caracal, dar si numele Viorica Dancila in perioada 10-12 octombrie, din cauza motiunii de cenzura. Scorul de interes este urmatorul: Klaus Iohannis are un scor de interes pe Google de 4/100, Viorica Dancila 8/100, Dan Barna 3/100, Alexandru Cumpanasu 7/100, iar Theodor Paleologu 1/100”, explica Iulian Ghisoiu, directorul agentiei SEO care coordoneaza site-ul www.targetweb.ro .

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri