Marcel Vela sustine ca dupa ce se va instala ca ministru la Interne va face o analiza a activitatii lui Raed Arafat si da termen pentru finalizarea acesteia o luna. In plus, spune Vela, spera sa nu-l mai gaseasca in minister pe ofiterul care injura in timpul interventiei de la Colectiv, asa cum reiese din imaginile recent publicate.

Intrebat daca isi va asuma o masura ferma in cazul lui Raed Arafat, avand in vedere interventiile din Apuseni si de la Colectiv, Marcel Vela a raspuns ca „ orice raspuns legat de acest subiect sa fie dat intr-un mod concret, serios si autorizat si motivat dupa ce voi face o analiza la minister”. „Daca as da acum un raspuns cred ca nu m-as ridica la nivelul unui ministru care doreste sa fie un manager obiectiv si profesionist care respecta legea in fruntea acestui minister” a spus Vela, care a fost audiat marti in Parlament.

El a precizat ca va face „foarte repede analiza”.

”Sa zicem ca in prima saptamana se cunoaste structura ministerului, apoi se face comisia de analiza care are nevoie de o saptamana doua, eu zic ca in maxim o luna de zile avem un raspuns oficial. Auditul poate fi cu oameni din sistem, sa stiti ca sunt oameni de isprava. Sau poate fi extern”, a declarat Vela.

El a mai spus, ca dupa votul din Parlament va avea discutii cu toata conducerea ministerului, inclusiv cu Raed Arafat.

Legat de faptul ca exista un video filmat in noaptea tragediei de la Colectiv care nu a ajuns la procurori, ministrul de a spus ca spera ca ofiterul care injura sa nu mai fie la minister.

”Am simtit o dezmagire in prima faza, iar apoi o revolta. Pot sa va spun ca pe acel domn care a injurat sper sa-l nu-l mai gasesc la minister. Acel domn sa spuna un lucru de asemenea anvergura dramatica si urata nu mai are ce cauta in minister”, a spus Vela.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marcel Vela: Nu este domnul Arafat centrul universului