Aceste alegeri prezidentiale reprezinta un test major pentru Partidul Social Democrat, partid care a dominat ani de zile peisajul politic si care ar putea, pentru prima data, sa nu isi vada canditatul in turul al doilea al scrutinului, relateaza publicatia straina Politico. Jurnalistii de la Bloomberg il vad pe Iohannis drept presedintele care a salvat tara de pe marginea prapastiei si favorit pentru castigarea alegerilor, parere impartasita si de catre britanicii de la The Guardian.

Politico precizeaza in cadrul materialului ca sunt vremuri grele pentru PSD, facand referire la demiterea Guvernului Dancila si trecerea partidului in opozitie dupa motiunea de cenzura de luna trecuta. De asemenea, acestia considera ca si-a pierdut din sustinerea publica odata cu aparitia protestelor anticoruptie.

Jurnalistii fac referire in cadrul materialului la atributiile presedintelui si principalii candidati, adaugand faptul ca, potrivit sondajelor de opinie, favoritul este Klaus Iohannis, care si-a creat o imagine de simbol al stabilitatii in lupta impotriva coruptiei, conform Politico.

Bloomberg: Presedintele care a salvat Romania de pe marginea prapastiei, este aproape de al doilea mandat

Publicatia straina precizeaza ca alegatorii din Romania sunt chemati la urne in acest weekend si cel mai probabil ii vor acorda lui Iohannis un al doilea mandat. Actualul presedinte a fost descris ca o forta calma intr-o natiune in care se instalase haosul, cu 5 premieri care s-au plimbat la putere din 2014 si pana in prezent si cu o capitala ce s-a transformat intr-o scena a celor mai mari proteste de la prabusirea comunismului.

Bloomberg mentioneaza in cadrul articolului si decizile PSD de modificare a legilor justitiei, menite sa reduca pedepsele unor oficiali corupti, asemanand masurile cu cele din Ungaria si Polonia. De asemenea, articolul il pozitioneaza pe Iohannis ca fiind elementul ce a blocat actiunile PSD, evitand riscul unor sanctiuni din partea Uniunii Europene, sanctiuni care au fost aplicate tarilor mentionate anterior.

The Guardian il vede castigator pe Klaus Iohannis

Britanicii de la The Guardian il vad pe Klaus Iohannis favorit pentru castigarea cursei prezidentiale, precizand ca acesta s-a facut remarcat prin intermediul politicii sale anticoruptie, fiind laudat de catre Vest pentru determinarea acestuia fata de respectarea statului de drept.

Jurnalistii vorbesc in cadrul materialului publicat si despre masurile PSD impotriva justitiei care au creat unele dezechilibre la nivelul societatii, dar si despre referendumul declansat de presedinte in care majoritatea romanilor s-a pronuntat impotriva ordonantelor de urgenta ale guvernului PSD.

Sursa foto: Agerpress foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri